Tot ce trebuie să știi despre utilizarea textilelor în designul interior

Amenajările interioare reprezintă un stadiu care necesită destul de multă atenție la detalii. De cele mai multe ori, când te gândești la decorarea locuinței îți vin în minte doar piesele de mobilier și poziționarea acestora. Textilele, însă, au o importanță la fel de mare deoarece pot să contribuie decisiv la aspectul încăperilor. Iată ce trebuie să știi despre textile în designul interior, pentru a oferi casei tale exact aspectul dorit.

Textilele se regăsesc în fiecare încăpere din locuință

În fiecare cameră ai în anumite locuri textile, fie că vorbim despre canapele sau fotolii, paturi, perne, pături, prosoape etc. Atunci când alegi textile pentru casa ta încearcă să fii cât mai creativ, dar și să le integrezi în stilul de design interior din fiecare încăpere. Cert este că textilele nu au cum să lipsească pentru că sunt multe piese de mobilier tapițate și alte elemente de decor din material textil. Modelul și culoarea trebuie adaptate la fiecare obiect în parte în așa fel încât să realizezi o armonie în ceea ce privește designul interior.

Culorile textilelor sunt foarte importante în designul interior

Paleta de culori din fiecare încăpere trebuie aleasă cu grijă pentru a se încadra în stilul amenajării și pentru a reda o stare plăcută, relaxantă. Textilele vin în completarea acestei palete de culori și au un rol foarte important. De exemplu, dacă în sufragerie decorezi în stil minimalist trebuie să respecți câteva reguli privind culorile. Acestea nu trebuie să fie stridente, ci se utilizează culori neutre, care nu încarcă. Tapițeria canapelei, a fotoliilor sau țesătura perdelelor trebuie să se încadreze în acest peisaj care denotă simplitate și bun-gust. Așadar, nu încerca să aduci ceva nou prin adăugarea unor țesături multicolore cu tot felul de modele, deoarece s-ar putea ca acesta să nu fie stilul de design interior potrivit. 

Stilurile clasic și romantic permit adăugarea de diferite tipuri de textile

Dacă decorul din dormitor sau din sufragerie este unul în stil romantic, cu siguranță textilele sunt foarte importante. Aici predomină culorile, modelele îndrăznețe și ai o libertate mai mare să combini tot felul de materiale, cum ar fi spre exemplu mătasea pentru canapele cu voalul, în cazul perdelelor. Țesăturile trebuie să fie, însă, foarte fine și să emane eleganță și pe alocuri chiar extravaganță. 

Textilele pot să determine alegerea culorilor în designul interior

Textilele nu trebuie privite ca un simplu decor în plus, pentru că ele au un rol mult mai important. În funcție de acestea poți să alegi paleta de culori pentru o întreagă încăpere, mai ales dacă în camera de zi ai o canapea foarte mare care este punctul central al sufrageriei, spre exemplu. Într-o astfel de situație poți să alegi culorile în funcție de această piesă de mobilier și nu invers. Este foarte important în designul interior să existe o armonie chiar și în cazul contrastelor, așa că alege materialele și culorile în așa fel încât să se potrivească și să creeze acea atmosferă plăcută pe care ți-o dorești. 

Textilele au o foarte mare importanță în designul interior deoarece alegerea acestora trebuie să respecte niște reguli de bază privind amenajările interioare. Stilul în care ai decorat impune utilizarea anumitor țesături, așa că este bine să te informezi înainte pentru a cumpăra numai materialele care fac parte din structura potrivită. În plus, modelele și culorile sunt de asemenea importante pentru că textilele ies în evidență în orice cameră, fie că vorbim despre perdele și draperii sau canapele și fotolii.

Indiferent de stilul designului interior, minimalist sau romantic,clasic sau modern, textilele ies în evidență și sunt remarcate în orice încăpere. În funcție de designul interior poți să dai liber imaginației și să construiești un cadru plăcut cu ajutorul unor textile interesante, dar care să fie în ton cu restul decorului. 

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...