Tot ce trebuie să știi despre izolațiile cu spumă poliuretanică

Dacă vrei să-ți izolezi casa corespunzător, atunci o izolație cu spumă poliuretanică este o metodă practică, avantajoasă și eficientă pe care o ai la îndemână. În prezent, astfel de izolații se bucură de o atenție aparte din partea consumatorilor, fiind totodată prima alegere și pentru mulți experți în construcții.

Dar înainte de a face o astfel de investiție, orice persoană care vrea să apeleze la izolații termice cu spumă poliuretanică pentru a crește confortul casei, ar fi bine să știe câteva din cele mai importante caracteristici ale acestui material.

Care sunt avantajele spumei poliuretanice?

Spuma poliuretanică este un material de construcții foarte versatil deoarece aderă cu succes la orice suprafață și în momentul în care se lipește de cadru, în masa ei nu se formează cusături sau fisuri care să permită pătrunderea apei.

De aceea, atunci când apelezi la hidroizolații cu poliurea șansele ca infiltrațilile să-ți mai dea bătăi de cap se reduc la minim. Chiar și pentru hidroizolații acoperiș, spuma poliuretanică este un material potrivit datorită aderenței sale, dar și a modului în care izolează.

De asemenea, spuma poliuretanică nu este folosită doar ca termoizolație, ci și ca izolație fonică, deoarece blochează cu succes zgomotul și nu încarcă foarte mult pereții, ocupând astfel o parte foarte mică din suprafața camerei. 

Am putea spune că spuma poliuretanică este și avantajoasă deoarece, în majoritatea cazurilor, un strat de spumă de doar 50 de milimetri este mai mult decât suficient pentru o izolație termică de cea mai înaltă calitate.

O altă caracteristică foarte importantă a spumei poliuretanice este faptul că ea poate fi folosită la temperaturi cuprinse între -150 și 220 de grade Celsius, fiind astfel ideală pentru orice anotimp, dar și pentru orice zonă geografică.

Gata cu amânarea reparațiilor până la primăvară! Cu spuma poliuretanică, orice problemă legată de izolațiile termice, hidroizolații sau izolații fonice poate fi rezolvată pe loc, acum.

Când vine vorba de spumă poliuretanică pentru hidroizolații, avantajul acestui material constă în impermeabilitatea ei extrem de scăzute, motiv pentru care nu permite dezvoltarea mucegaiului sau a condensului.

Care sunt dezavantajele spumei poliuretanice?

Spuma poliuretanică are foarte puține dezavantaje și în plus, și acelea pot fi complet ignorate dacă se apelează la ajutorul unei companii experte în hidroizolații. Se știe că spuma poliuretanică este extrem de sensibilă la acțiunea razelor ultraviolet, iar acest lucru se poate observa și cu ochiul liber, deoarece în bătaia razelor de soare, ea își schimbă culoarea.

Dar acest neajuns poate fi foarte simplu remediat dacă, atunci când este folosită pentru izolarea unui perete exterior, spuma poliuretanică este acoperită imediat după uscare cu tencuială.

De asemenea, cei care preferă proiectele DIY când vine vorba de amenajarea locuinței, s-ar putea să considere un dezavantaj nevoia investiției într-un pulverizator special atunci când lucrează cu spumă poliuretanică.

Costul acestui echipament reprezintă o cheltuială în plus, care poate fi evitată dacă se folosesc alte materiale.

Dar nici acesta nu este chiar un neajuns în toată puterea cuvântului deoarece, spuma poliuretanică ar trebui aplicată întotdeauna de specialiști cu experiență în construcții și în lucrul cu astfel de materiale, iar asta scutește beneficiarii de nevoia echipamentelor speciale.

Iar ca să nu dezamăgim iubitorii de proiecte DIY, putem spune că o colaborare cu niște constructori în adevăratul sens al cuvântului când vine vorba de aplicarea spumei poliuretanice nu strică cu nimic plăcerea de a-ți amenaja singur locuința deoarece aplicarea spumei reprezintă doar pasul 0, în timp ce distracția adevărată începe de la decuparea și acoperirea ei.

Merită să investești în spumă poliuretanică pentru izolații?

Așa cum reiese și din acest material, spuma poliuretanică se pretează pentru orice fel de izolații. Indiferent dacă vorbim de izolații termice sau hidroizolații care oferă pentru beneficiari un confort optim în cadrul locuinței, ori de izolații fonice, un lucru poate nu neapărat necesar, dar extrem de convenabil pentru persoanele care vor să profite la maxim de ceea ce le poate oferi locuința lor.

În concluzie, specialiștii recomandă cu încredere utilizarea spumei poliuretanice pentru orice fel de izolații, în calitate de material premium, adaptat cerințelor vremurilor actuale.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...