Topul celor mai bogați sportivi și antrenori români

Sportul înseamnă multe sacrificii, dar pentru cei care reușesc în acest domeniu reprezintă și o modalitate de a câștiga sume impresionante.

Iar câțiva sportivi în activitate și antrenori au reușit să atingă borne remarcabile.

Iată cum arată topul celor mai bogați oameni din sportul românesc:

1. Simona Halep (47 de milioane de euro)

Este cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României, iar rezultatele foarte bune obținute i-au adus și premii pe măsură, iar topul Capital îi estimează averea la 47 de milioane de euro.

Potrivit WTA, Simona Halep a câștigat în carieră premii în valoare de 37.461.198 de dolari, cu mențiunea că aceste sume au fost impozitate.

În orice caz, Simona Halep ocupă locul 4 în topul sportivelor care au obținut cele mai mari premii din istoria tenisului, fiind depășită doar de surorile Serena și Venus Williams și de Maria Sharapova.

Pe lângă premiile de la turnee, Simona mai câștigă anual și sume importante din sponsorizări, peste 5 milioane de de euro.

Printre cele mai cunoscute companii care o sponsorizează se află Nike, Rexona, Dorna, Mercedes-Benz și Hublot.

Cel mai mare premiu din cariera Simonei Halep a fost câștigat la Wimbledon 2019, unde a obținut un cec în valoare de 2.9 milioane de dolari, la finalul victoriei superbe din meciul cu Serena Williams.

Simona este campioana en-titre la Wimbledon și e a treia favorită să câștige turneul din această vară, potrivit cotelor de pe NetBet Sport.

Simona are cota 9.00, fiind depășită doar de Naomi Osaka (cota 6.50) și Ashleigh Barty (cota 8.00).

Aceste cote sunt preluate din oferta operatorului NetBet, care dispune și de cel mai mare cazinou online din România, la adresa casino.netbet.ro.

2. Cosmin Olăroiu (42 de milioane de euro)

O mare parte din această sumă a fost obținută de Cosmin Olăroiu din salariile de la numeroasele echipe din Asia pe care le-a pregătit.

Cosmin Olăroiu este antrenorul care a calificat-o pe Steaua (actuala FCSB) în semifinalele Cupei UEFA, iar apoi a antrenat în zona Golfului și în China.

Practic, el și-a petrecut ultimii 14 ani în Asia, la echipe precum Al Hilal, Al Sadd, Al Ain, Al Ahli și Jiangsu Suning. A avut și o scurtă experiență pe banca naționalei Arabiei Saudite.

La ultima echipă antrenată, Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu a avut un salariu de 8 milioane de euro pe an.

În afara fotbalului, Cosmin Olăroiu are afaceri în domeniul imobiliar și deține câteva restaurante.

3. Mircea Lucescu (37 de milioane de euro)

Este unul dintre cei mai titrați antrenori români. În prezent o pregătește pe Dinamo Kiev, echipă cu care se pregătește să câștige titlul în Ucraina.

Lucescu are o experiență vastă în afara României, la echipe precum Galatasaray, Besiktas, Inter Milano și Șahtior Donețk.

De asemenea, a fost și selecționerul Turciei. Salariul său din acest moment este de peste 1.2 milioane de euro pe an.

Despre afacerile lui Mircea Lucescu se știu însă destul de puține lucruri.

4. Dan Petrescu (31 de milioane de euro)

Liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, Dan Petrescu a avut ca antrenor o mulțime de contracte bănoase, în zona Golfului și în China.

Inclusiv în perioada în care era antrenorul lui CFR Cluj a reușit să câștige în jur de 1 milion de euro pe an cu tot cu bonusurile de performanță.

El investește o bună parte din avere în afaceri imobiliare.

5. Gheorghe Hagi (29 de milioane de euro)

E considerat cel mai mare fotbalist din istoria României, iar în prezent deține clubul Viitorul Constanța și academia care îi poartă numele.

Gică Hagi a avut și contracte de sponsorizare cu companii precum Pepsi, BMW și BRD. De asemenea, Hagi a investit în domeniul imobiliar și în cel hotelier.

El a reușit totodată să aducă clubul Viitorul în situația în care se autofinanțează.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.