Top cinci case din copac

Intr-o lume care se confrunta cu problema supra-popularii, a cresterii excesive a nivelului marii, distrugerii stratului de ozon si topirea calotei glaciare, Property Buyer face un inventar al celor mai spectaculoare cinci case, construite in copaci.

5. Casa din copac (Brazilia)

Realizata de o firma de arhitectura celebra in Brazilia (Casa Na Arvore), este construita in asa fel incat nu afecteaza in niciun fel copacul in care se gaseste. De-a lungul timpului arhitectii brazilieni au construit sute de astfel de case, de diferite marimi si forme. Casa poate fi locuita de pana la sase adulti si beneficiaza de o cusca pentru caine, cateva „crengi” mai jos 😉

4. Casele sferice

Construite pe coasta de vest a Canadei de inventatorul Tom Chudleigh, cele trei case sferice au fost proiectate sa co-existe armonios cu peisajul natural. Interiorul din lemn este insiprat din designul cabinelor de pe vapoarele de pasageri, pana si ferestrele avand forma sferica.

3. Casa din copac (Vietnam)

Apartine fiicei unui fost presedinte al statului. Vizitatorii din toata lumea care calca pragul acestui hotel se simt exact ca intr-un copac, prin numeroasele holuri, ferestre cu forme ciudate, intoarceri si urcusuri spectaculoase.

2. Casa geodezica

Constructorul Dustin Felder a fost inspirat de celebrul bol geodezic. A fost construita incat sa nu afecteze in niciun fel copacul de care este agatata la o inaltime de 45 de metri. Mai mult, la constructia casei s-au folosit mai putine materiale decat la orice alta structura realizata pana acum.

1. Casa invizibila

Situata la doar 40 de mile de Cercul Polar, casa realizata de arhitectii suedezi Tham si Videgard poate trece cu usurinta neobservata. Realizata prin imbinarea a sase panouri oglinzi, casa se reflecta perfect in peisajul natural din zona. In plus, poate fi inchiriata in regim hotelier.

- publicitate -

trebuie să citești