Top 5 lucruri ce trebuie stiute cand cumperi un teren

sursa foto: publipro.ro

Agentia imobiliara Blitz din Cluj, citata de Property Buyer, va ajuta sa intelegeti mai bine care sunt cele mai importante lucruri ce  trebuie luate in considerare atunci cand doriti sa achizitionati un teren.

 

1. Tipuri de terenuri. Exista doua tipuri de terenuri de constructii: terenuri amenajate (nivelate, cu drum de acces construit, cu utilitatile trase) si terenuri neamenajate (care necesita lucrari suplimentare de consolidare, terasare si nivelare, cu utilitatile ce trebuiesc aduse pana la teren, fara drumuri de acces costruite).

2. Pretul. Totul porneste de la disponibilitatile tale banesti. Stabileste-ti un buget limita pentru fiecare faza in parte: cumpararea terenului, realizarea proiectului si obtinerea avizelor, realizarea constructiei si finisajelor. Atunci cand depasesti unul din aceste bugete partiale, acest lucru se va simti in cazul celorlalte. Si nu-ti doresti sa renunti la finisajele pe care le-ai stabilit cu familia ta!

3. Zona. Zona unde este amplasat terenul este foarte importanta. O zona in crestere poate fi un plus, pentru ca vei avea vecini asemenea tie, dar si un minus pentru ca, in perioada urmatoare se anunta lucrari noi si vei avea parte de zgomot, praf, etc. Pe de alta parte, cand ne referim la zona, ne gandim la o arie urbana sau o arie rustica, sau poate turistica. De asemenea este foarte importanta pozitia terenului fata de punctele cardinale. Nu-ti doresti sa ai toate ferestrele catre nord!

4. Restrictii de constructii. Exista documente care trebuiesc consultate inainte de a face achizitia. Ce tip de locuinte se pot construi in anumite zone poti afla din Planul Urbanistic General elaborat de specialistii din Comisia de Urbanism a Primariei. Astfel poti afla daca poti realiza, de exemplu, o constructie de 2 etaje, de folosinta permanenta, intr-o anumita zona.

5. Proiecte de interes local. Studiaza presa locala, studiaza programul Primariei din orasul tau si afla ce proiecte de infrastructura sunt anuntate pentru anul in curs si anii viitori. Introducerea sistemului de canalizare, apa, gaz, sau asfaltarea strazilor, sunt proiecte frecvent intalnite in proiectele comunitare locale.

Sursa: Blitz Imobiliare
- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...