Top 5 Investiții în Industria IT

Industria IT se află într-o creștere incredibilă de mai mulți ani deja, însă se pare că anul 2020, un an atât de dificil pentru atâtea industrii, a propulsat lumea IT-ului și mai departe. Cu foarte multe business-uri mutându-se în mediul online, cei care lucrează în domeniul IT se află la foarte mare căutare. Așa că am fost curioși să aruncăm o privire într-un birou IT (sau de fapt, în mai multe), ca să vedem care sunt tendințele must-have în industrie.

1. Birourile Standing Desk

Birourile standing desk sunt de fapt niște birouri reglabile pe înălțime, care le permit utilizatorilor să lucreze atât în poziția tradițională stând pe scaun, cât și din picioare. Asta încurajează o circulație corectă a sângelui, ameliorează și previne durerile de spate și susține o postură corectă. 

Birourile oferite de Ergoliv, au un design atât ergonomic cât și smart și sunt construite din materiale de cea mai bună calitate. Acestea le permit IT-iștilor să se bucure de o poziție optimă în zilele lungi de muncă. 

2. Scaunul ergonomic

Toate bune și frumoase când cumperi un birou standing desk ca să stai în picioare. Însă nu e recomandat să lucrezi în poziție de drepți toată ziua, ci să mai stai și jos, iar atunci când o faci, vrei să ai parte de ce-i mai bun, nu?

Din ce în ce mai mulți IT-iști investesc în scaune ergonomice, confortabile, care oferă suport lombar adecvat. Acestea sunt de multe ori ușor curbate, pentru a încuraja o poziție corectă atunci când IT-iștii stau pe scaun, iar cele mai bune au chiar și un suport de gât, pentru a preveni durerile și stresul din această zonă. 

3. Dulapurile și rafturile

Organizarea e cheie, chiar și pentru un IT-ist care nu are de-a face prea mult cu hârtia și pixul. Studiile arată că un birou dezordonat și încărcat de obiecte nenecesare ne stresează vizual și ne încarcă mental. Astfel, atunci când suntem înconjurați de obiecte, foi, căni, și așa mai departe, ne vine mai greu să fim productivi și să putem gândi liber și eficient. 

De aceea, birourile IT au nevoie să fie bine-organizate, pentru a le permite celor dinăuntru să se concentreze și să atingă noi cote de productivitate. 

4. O zonă de relaxare

Din ce în ce mai multe birouri din industria IT recunosc importanța unei încăperi dedicate relaxării. Din moment ce cei din IT petrec foarte mult timp în fața ecranului, pe scaun, aceștia au nevoie și de un loc în care să se destindă, sau să poată face niște întinderi scurte care să le relaxeze mușchii și să sporească productivitatea.

5. Pernă lombară

Nu în ultimul rând, cei care lucrează în domeniul IT (și oricine altcineva petrece mult timp la calculator sau pe scaun) caută să aibă la îndemână o pernă lombară. Acest obiect este creat în așa fel încât să susțină zona lombară, fără a pune presiune excesivă pe spate. Astfel menținem o poziție corectă și nu obosim când stăm la calculator.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...