Top 3 cele mai apreciate branduri care produc căști moto

Aventura pe două roți începe întotdeauna cu achiziționarea unei căști moto de calitate. Acest produs face parte din echipamentul pentru motocicletă în care trebuie să investească orice rider, fie el începător sau experimentat.

Casca este poate cel mai important articol fiindcă are rolul precis de a proteja zona capului în cazul unui accident.Din acest motiv, fiecare motociclist responsabil știe că siguranța sa este mai presus de orice și se va orienta către o cască moto produsă de unul dintre cele mai apreciate branduri din industrie. Curios să afli care sunt? Iată un top trei al celor mai importanți producători de căști moto din lume:

BELL

Atunci când spui căști pentru motocicletă, gândul cunoscătorilor zboară automat către cele mai importante mărci din industrie, iar una dintre ele este BELL. 

BELL este un brand renumit care produce echipamente și accesorii moto și care și-a atras renumele prin faptul că a avut prima cască integrală din lume. Modelul a fost inventat în anul 1954 de Roy Richter, cel care a dat naștere mărcii BELL. De atunci și până în prezent, brandul a reușit să-și sporească popularitatea în industria motociclismului prin calitatea accesoriilor pe care le fabrică. Iar calității i se adaugă și performanța, astfel că orice motociclist pasionat va găsi în gama de produse BELL căști moto care se remarcă prin utilitate, design și tehnologii de ultim moment. Cele mai noi modele de căști moto BELL sunt dotate cu sisteme de ventilare performante, precum și cu viziere antizgârieturi și antiaburire, menite să ofere pasionaților confort, siguranță și experiențe pe două roți la cote înalte. 

MT Helmets

Un alt brand extrem de apreciat pentru căștile moto pe care le produce este MT Helmets. Acesta a luat naștere în Spania, în Cartagena, și a devenit în timp un producător care oferă echipamente și accesorii moto de calitate superioară, fiabile și adaptate nevoilor fiecărui motociclist.  

D. Antonio Tomas este numele celui care a pornit afacerea și care, alături de cei doi fii ai săi, a reușit în anii ‘70 să se facă remarcat pe piața moto cu ajutorul căștilor moto pe care le producea sub denumirea de MT Helmets. Abia în anii ‘80, afacerea familiei s-a extins, iar brandul a trecut granițele țării de origine. În deceniul ce a urmat, MT Helmets a devenit un producător recunoscut în toată Europa prin calitatea oferită produselor sale. În prezent, brandul este vândut în peste 30 de țări din toată lumea, iar căștile moto sunt cap de listă în portofoliul de produse, datorită designului lor inovator și varietății de modele disponibile.  

Pe piața de specialitate, MT Helmets vinde câști moto full-face (integrale), precum și variantele open-face, flip-up sau, pentru cei care parcurg trasee off-road, căști enduro. 

Din lista de produse marca MT se remarcă numeroase articole, între care și casca moto MT Streetfighter SV Solid, negru mat, datorită designului său aerodinamic. Modelul dispune de un sistem de ventilație optimă și are partea de jos, din zona mandibulei, detașabilă, ceea ce înseamnă că din full-face casca se transformă cu ușurință în uma open-face. 

Fabricată din materiale rezistente, așa cum sunt toate modelele MT Helmets, Streetfighter este concepută astfel încât să poată fi montată cu ușurință pe ea o camera video de tip Go Pro. Confortul este asigurat și de interiorul ventilat, confecționat din materiale antialergice și complet detașabil. Casca vine cu ochelari de soare integrați, pentru încă un plus de confort. 

Un alt model de ultimă generație semnat de spaniolii de la MT Helmers și care plasează brandul pe lista celor mai apreciate din lume este casca moto integrală MT Targo. Cu elemente noi, dar și cu destul de multe caracteristici „moștenite” de la un model anterior, numit MT Revenge, MT Targo este proiectată pentru a fi extrem de rezistentă la impact. Casca este fabricată din policarbonat, iar pe lateralul vizierei are protuberanțe menite să reducă efectul turbionar al vântului pe trasee de viteză mare. 

Confortul dat de interiorul din materiale antialergice, sistemul rapid de schimbare al vizierei și cel de închidere microermetic se combină excelent cu rezistența maximă în caz de impact.

Scorpion

Un al treilea brand din topul celor mai apreciați producători de căști moto este Scorpion. Și în acest caz, oferta este una variată, adresându-se atât motocicliștilor începători, cât și celor pasionați de sporturi pe două roți. Calitatea este principala caracteristică a căștilor moto Scorpion, alături de aspectul modern și confortul la utilizare. 

Scorpion s-a remarcat în industrie și printr-un concept pe care l-a brevetat. Se numește Airfit și permite utilizatorului căștii să-și ajusteze la interior măsura, astfel încât să i se potrivească perfect. 

Casca moto face parte din echipamentul de protecție al fiecărui motociclist, iar calitatea sa trebuie să fie principalul criteriu de luat în calcul. Optează întotdeauna pentru o cască realizată de un brand de renume care oferă garanția calității și care folosește tehnologii moderne, astfel încât să ai parte atât de protecție, cât și de confort în călătoriile tale. 

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...