Toate trecerile de pietoni din preajma școlilor din Sectorul 6, modernizate

Primăria Sectorului 6 București a început marcarea și modernizarea trecerilor de pietoni, în special pe cele din preajma unităților de învățământ. 110 „zebre” vor fi supraînălțate, suprailuminate și retrasate.

Astfel, vor fi marcate 48 de treceri de pietoni „obișnuite” din 28 de locații. Unele sunt simple, cu vopsea albă, altele colorate, cu alb pe fundal roșu. Acestea din urmă sunt în proximitatea școlilor.

Un al doilea tip de treceri de pietoni sunt cele supraînălțate. Stratul suplimentar de asfalt înalță „zebra” cu 5 centimetri, pentru a forța șoferii să încetinească.

Lucrările au început marți, 30 august, deocamdată cu 5 treceri, alte 19 fiind în curs de avizare. Și acestea sunt în preajma școlilor, dar nu numai.

În plus, sunt modernizate 38 de treceri de pietoni suprailuminate, în 20 de intersecții, fie din proximitatea școlilor, fie din zone cu risc ridicat din punct de vedere al siguranței, sesizate de cetățeni.

Termenul de finalizare a amenajării acestor treceri de pietoni este 25 octombrie. Suprailuminarea constă în montarea a 2-4 proiectoare cu led deasupra trecerii, pe un stâlp în formă de L întors.

În zonele, unde nu există astfel de stâlpi, se vor atașa niște console pe stâlpii de electricitate existenți, iar pe acestea se pun proiectoarele care luminează atât trecerea, cât și trotuarul.

CITEȘTE ȘI: Digul Lacul Morii, modernizat după o investiție de 10 milioane lei

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...