Toamna – sezonul potrivit pentru tratamente dermatologice şi intervenții estetice

Începutul sezonului rece este momentul perfect pentru doamne, dar şi pentru domni, să facă o evaluare a aspectului general al pielii şi, în mod special al tenului, şi să se programeze pentru tratamentele şi intervenţiile de care au nevoie pentru a arăta impecabil.

De ce toamna ar putea fi anotimpul potrivit pentru astfel de proceduri de îngrijire a pielii? Ei bine, toamna suntem mai puțin expuși la razele UV ale soarelui. Este, așadar, o perioadă foarte bună pentru a efectua tratamente estetice anti-îmbătrânire, care necesită anumite precauții ce vizează expunerea la razele UV pentru o anumită perioadă înainte, în timpul și după tratament. Dacă şi tu vrei să te bucuri de o piele care nu-şi arată vârsta sau să corectezi anumite aspecte inestetice, cum ar fi, de exemplu, hiperpigmentarea, iată ce proceduri poţi lua în considerare.

Microdermabraziunea

Microdermabraziunea este un proces non-invaziv, blând și nedureros care constă în exfolierea stratului superior al pielii pentru a-l curăța în profunzime. Acest tratament este, de asemenea, recomandat pentru a revigora activitatea celulară, precum și pentru a trata anumite imperfecțiuni, de la pete hiperpigmentare la cicatrici lăsate de acnee.

Instrumentul cu care se realizează acest procedeu nu doar exfoliază pielea în profunzime prin acțiunea sa mecanică, ci și captează și celulele moarte pe măsură ce se deplasează pe zona tratată. Este important să ştii că ședințele de microdermabraziune se pot efectua atât pe față, cât și pe corp, zona de tratament urmând a fi definită în funcție de nevoi și preferințe.

Tratamente cu laser

Laserele permit folosirea luminii ca sursă de energie concentrată și precisă. Termenul laser, care a devenit un substantiv comun, a fost iniţial acronimul anglo-saxon pentru Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

Laserele sunt dispozitive care emit o rază de lumină vizibilă sau invizibilă pentru ochiul uman, dar capabilă să pătrundă câțiva milimetri în piele. În contextul tratamentelor estetice, raza de lumină este focalizată pe o „țintă” a pielii, cu scopul de a-i modifica structura prin încălzire, coagulare sau distrugere.

Cele trei „ținte” principale sunt: hemoglobina globulelor roșii, când laserul tratează roșeața pielii, melanina (pigment al pielii care îi dă culoare), pentru tratarea petelor hiperpigmentare şi, în fine, apa din derm, atunci când scopul tratamentului este rejuvenarea pielii.

După tratamentele cu laser este indicat să petreci cât mai puţin timp la exterior, mai ales în zilele însorite. De aceea, este indicat să efectuezi astfel de intervenţii toamna sau chiar iarna.

Injecţiile cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este un puternic agent de hidratare, a cărui cantitate și calitate la nivelul epidermei scade treptat pe măsură ce înaintăm în vârstă. Injectarea acidului hialuronic este un tratament estetic devenit foarte popular. Este folosit pentru a umple într-un mod natural ridurile, indiferent că vorbim de cele nazolabiale sau cele de expresie.

De asemenea,  injecţiile cu acid hialuronic îţi permit să-ţi redefineşti conturul buzelor, care, tot odată cu vârsta, tind să devină mai subțiri și înconjurate de riduri din ce în ce mai vizibile.

Dacă te interesează o astfel de procedură, trebuie să ştii că este important să eviţi consumul de aspirină sau antiinflamatoare timp de patru până la şase zile înainte de programare. De asemenea, evită medicamentele care conțin vitamina C, E sau ginkgo biloba. Medicii recomandă, de asemenea  să eviţi expunerea la soare în zilele premergătoare injecțiilor, de aceea, toamna poate fi momentul potrivit pentru o astfel de intervenţie.

Aşadar, dacă vrei să te bucuri de o piele frumoasă pe termen lung este important să îţi planifici cu atenţie procedurile de înfrumuseţare şi de îngrijire, astfel încât să obţii întotdeauna cele mai bune rezultate.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...