Tipuri de foarfece de manichiură

Te-ai aflat vreodată în situația în care cumperi foarfece de unghii de la farmacia din colț sau un supermarket doar pentru a descoperi acasă că îți rupe unghiile în loc să le taie frumos? Toate foarfecele sunt făcute pentru a tăia. Dar nu toate foarfecele taie la fel de bine.

În acest articol discutăm despre cum să alegeți o pereche de foarfece de înaltă calitate și despre diferențele dintre tipurile comune de foarfece pentru manichiură.

Cei mai mulți dintre noi sunt de acord că un preț mai mic înseamnă adesea o calitate slabă. Pentru a obține în mod constant această tăietură frumoasă de-a lungul unghiei, foarfecele de calitate suboptimă, necesită fie ascuțire frecventă, fie înlocuire. 

Producătorii tradiționali de foarfece de înaltă calitate rezolvă această problemă utilizând oțel puternic care trece prin mai multe etape de forjare și ascuțire, pentru a asigura foarfecele să dureze decenii fără nicio întreținere.

Astfel, de fiecare dată când ai nevoie să faci manichiura, folosești perechea preferată cu care sunt obișnuite degetele și creezi exact aspectul pe care ți-l dorești – din când în când. 

Unii dintre cei mai cunoscuți producători de foarfece se află în Solingen – o veche capitală germană a fierarilor care stăpânesc arta ingineriei metalelor încă din secolul al XIV-lea. În ultimii 600 de ani, ei au creat oțel puternic pentru a face tot felul de lame, inclusiv săbii pentru armatele europene din Evul Mediu. 

De notat, eticheta „Calitate Made in Solingen” este protejată legal de guvernul german și este permisă pe articolele care au fost fabricate în Solingen de la început până la sfârșit și care respectă Decretul Solingen de inginerie metalică. 

De exemplu, dacă unul dintre pașii de producție se face în afara orașului Solingen (chiar și încă în Germania), este ilegal să se revendice „Calitate Made in Solingen”.

Dacă sunteți în căutarea unei perechi de foarfece pentru unghii ascuțite, răsfoiți colecția noastră de foarfece pentru manichiură Solingen cu lame precise și durabile pentru a vă oferi servicii de lungă durată și de încredere. Vorbind despre foarfecele de îngrijire și manichiură, este important să clarificăm ce foarfece sunt pentru ce scop. O greșeală foarte frecventă este să folosiți foarfecele greșite pentru a efectua o sarcină. 

De exemplu, foarfeca de unghii nu trebuie folosite pentru a tăia hârtie sau țesături, deoarece acest lucru poate deteriora muchia de tăiere și poate cauza lamele să devină tocite. Regula supremă este că fiecare tip de foarfece este proiectat să lucreze pe un anumit material. Și dacă doriți ca acestea să reziste, utilizați tipul potrivit pentru scopul potrivit.

Foarfece de unghii

Forfecuța de unghii este folosită pentru a scurta și a modela unghiile de la mâini și de la picioare. De obicei au lame curbate pentru a urma forma naturală a marginii unghiei. O mențiune specială ar trebui făcută despre foarfecele pentru unghii pentru stângaci, deoarece acestea sunt dotate cu o lamă inversată, care oferă confort, control și manevrabilitate pentru persoanele stângaci.

Foarfece pentru unghiile de la picioare

Dacă aveți unghii groase, poate doriți să luați în considerare foarfecele pentru unghii de la picioare, cu lame mai puternice și mai scurte, sau chiar clești de unghii deoarece acestea permit un efect de pârghie mai mare și guri mai largi pentru tăierea unghiilor foarte groase.

Foarfece pentru cuticule

Forfecuța pentru cuticule vine cu lame mai subțiri decât cele ale foarfecelor de unghii. Sunt folosite pentru a elimina excesul de piele din patul unghiei. Vârfurile ascuțite și subțiri permit să ajungă cu ușurință la cuticulă. Deoarece cuticula protejează unghia de infecții, foarfecele ascuțite pentru cuticule ajută la tăierea numai a pielii moarte, fără a tăia nimic altceva.

Foarfecuțe mixte, pentru unghii și cuticule

Foarfecele de manichiură cu așa-numitul punct turn, îmbină cele mai bune calități ale foarfecelor de unghii și ale cuticulei. Partea lor mai lată poate fi folosită pentru tunderea unghiilor, iar partea ascuțită – pentru cuticulele fine. Aceste foarfece sunt foarte practice și convenabile mai ales pentru călătorii.

- Publicitate -

De ce surfingul este potrivit pentru copii: o aventură sănătoasă și educativă

Surfingul este o activitate captivantă și plină de adrenalină care a câștigat popularitate în rândul copiilor și părinților deopotrivă....

Sfaturi pentru antreprenorii din industria beauty: cum să crești succesul salonului tău?

Felicitări pentru pasiunea și curajul pe care le-ai investit în salonul tău! Într-o piață competitivă ca a industriei beauty,...