All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 6 august | 2020

Tipografia Infopress, exporturi de 80%, afaceri estimate de 32 milioane euro

Tipografia Infopress și-a consolidat anul acesta poziția de jucător-cheie pe piața de profil din Europa, după ce a înregistrat exporturi de 80% din venituri. Piața de desfacere a companiei cuprinde 12 țări din Europa Centrală și de Vest, iar planurile companiei pentru perioada următoare vizează extinderea portofoliului cu noi clienți și destinații de export.

Până la finalul acestui an, Tipografia Infopress estimează o cifră de afaceri de 32 milioane de euro, în creștere față de 2018.

Cum s-a redresat tipografia după criza din 2018

Sectorul tipografic din România, puternic afectat de recesiunea economică din 2008 și, ulterior, supus unei competiții acerbe din partea mediului online, s-a reechilibrat abia în ultimii cinci ani.

- PUBLICITATE -

Marii jucători din piață au fost nevoiți să își retraseze direcțiile de dezvoltare, iar Infopress Group a mizat pe piața externă, pariu ce a adus companiei o orientare preponderent către exporturi, care sunt estimate să atingă 24 milioane euro  în 2019, cu 2,1 milioane de euro mai mult decât în 2018.

Activitatea Infopress se axează pe cele două componente majore ale industriei tipografice: publicații (reviste glossy, reviste cu jocuri, broșuri, cărți softcover) și retail (pliante comerciale, cataloage). Pe zona de retail, producția tipografiei reprezintă circa 20% din piața de publicații comerciale de volum.

Tipografia de la Ordoheiul Secuiesc, unde lucrează peste 370 de angajați, tipărește zilnic 420.000 de reviste color broșate, capsate, materiale publicitare personalizate și înfoliate. Mare parte dintre aceste produse ia apoi drumul Europei de Vest, unde ajunge prin intermediul sistemului logistic propriu al companiei. 

În prezent, portofoliul de clienți  cuprinde aproximativ  120 de companii din România și din străinătate.

Cum a evoluat Tipografia Infopress

Tipografia Infopress a fost înființată în 1990, la Ordoheiu Secuiesc, pentru a tipări ziarul local, iar în cei 29 ani de activitate a trecut prin mai multe schimbări de acționariat.

Compania este deținută în prezent de GED Capital, un administrator de fonduri de private equity care activează în sud-estul Europei şi în Peninsula Iberică.

În România, a intrat pe piață încă din anii ’90 și se numără printre „pionierii” investițiilor de acest fel. Infopress face parte din cel de-al doilea fond ridicat de GED pentru piața din România, fond ce a mai investit, printre altele, și în companii precum Continental Hotels, Diamedix și Happy Tour.

- PUBLICITATE -