Tinerii români au intensificat căutările de joburi spre final de an

Peste 15% din totalul aplicărilor pentru joburi noi în ultimele luni, pe BestJobs, au fost din rândul tinerilor cu vârste între 18 și 24 de ani.

Intensificarea căutărilor de joburi în această categorie de vârstă vine în contextul în care datele INS arată că aproape 20% dintre șomeri fac parte din segmentul de vârstă 15-24 ani.

Celelalte categorii de vârstă active în căutarea de noi joburi sunt 35-44 de ani, cu 25% dintre aplicări și 25-34 de ani cu 24% dintre aplicări.

Activitatea candidaților se reflectă și în tipurile de joburi la care aplică, astfel că joburile entry-level au atras 39% din totalul aplicărilor, pe când cele mid-level au înregistrat 47%.

Pe lângă Vânzări (cu 78.000 aplicări), Financiar (cu 55.000 aplicări) și Management (cu 52.000 de aplicări), topul celor mai căutate domenii este completat de Call Center/ Client Service.

Județele în care candidații au aplicat cel mai activ în luna noiembrie sunt București și Ilfov, Timiș, Cluj, Brașov și Prahova.

Interesul pentru joburile remote a rămas la același nivel ca luna trecută, înregistrând 11% din volumul total de aplicări.

36% dintre joburile noi sunt în Vânzări, Financiar sau Management

În topul angajatorilor cu cele mai multe oferte active pe platforma BestJobs se numără cei din domeniul Vânzări, cu 13% din total, cei din Financiar, cu 13%, și cei din Management, cu 10%.

Mai mult de jumătate (53%) dintre pozițiile deschise în noiembrie s-au adresat specialiștilor (white-collar), 18% lucrătorilor (blue-collar) și 16% candidaților înalt calificați (gold-collar).

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...