Tinerii fără experiență iau cu asalt joburile din turism, retail și call-center

Salariul mediu net pe care îl oferă angajatorii pentru candidații entry level este de 3.000 lei pe lună

La aproape două săptămâni de la încheierea examenului de Bacalaureat, tot mai mulți tineri se află în căutarea unui loc de muncă, numărul de aplicări pentru joburile entry level și „fără experiență” crescând cu aproximativ 20% față de lunile trecute.

De altfel, și angajatorii au scos în piață un număr important de joburi care se adresează celor aflați la început de carieră – peste 25.000 de locuri de muncă fiind disponibile pe eJobs.

Domeniile care au atras cele mai multe aplicări din partea acestor candidați au fost retailul, call-center / BPO, servicii, IT / telecom și turism / HoReCa.

Potrivit comparatorul salarial eJobs, salariul mediu net al unui angajat entry level din România este de 3.000 de lei pe lună.

Dintre domeniile preferate de tineri, cele mai mari salarii medii nete le oferă angajatorii din IT (4.000 de lei), telecom (3.500 de lei), call-center / BPO (2.700 de lei), turism / horeca (2.500 de lei) și servicii (2.200 de lei).

CITEȘTE ȘI: Peste 400 de poziții de internship deschise în ultima lună pe BestJobs

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...