Tinerii din sectorul 2 al Capitalei întâmpină anul 2011 în locuinţe noi

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, şi Neculai Onţanu, primarul sectorului 2 al municipiului Bucureşti, au inaugurat astăzi, 29 decembrie a.c., ansamblul de locuinţe pentru tineri, construit în regim ANL, din str. Maior Băcilă.

Ansamblul cuprinde un total de 166 unităţi locative (76 garsoniere şi 90 apartamente cu două camere), beneficiarii fiind tineri cu vârsta de până la 35 ani, care îşi desfăşoară activitatea în sectorul 2 (117 locuinţe) şi persoane evacuate din locuinţe retrocedate (49 locuinţe).

Astăzi au fost inaugurate 97 unităţi locative (40 garsoniere şi 57 apartamente cu două camere), urmând ca în luna ianuarie 2011 să fie inaugurate şi celelalte 20 de locuinţe pentru tineri şi cele 49 locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi.

Pentru noii locatari ai acestor apartamente, Primăria Sectorului 2 a amenajat deja şi o parcare de reşedinţă cu o capacitate de 58 de locuri, care vor fi oferite spre închiriere, urmând să mai construiască alte locuri anul viitor.

Amplasamentul a fost construit în 4 etape (în fiecare etapă fiind construite câte 83 de apartamente), astfel că imobilele din etapele 1 şi 2 s-au dat în folosinţă în 2008, iar în 2010 şi 2011 se dau în folosinţă apartamentele din etapele 3 şi 4.

Pentru a veni în întâmpinarea numeroaselor solicitări de locuinţe din partea bucureştenilor, în anul 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va începe construcţia, împreună cu Primăria Sectorului 2 şi Ministerul Apărării Naţionale, a încă 3.548 de apartamente, în strada Fabrica de Glucoză nr. 2-4 (1.400 de apartamente), în strada Aurului nr. 10 (48 de apartamente) şi în oraşul Pantelimon (aproximativ 2.100 apartamente).

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...