Tinerii din Generația Z sunt foarte interesați să trăiască mai sustenabil

6 din 10 tineri din Generația Z, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, sunt foarte îngrijorați de amenințările globale la adresa unei societăți sustenabile, arată un studiu Electrolux.

Când au vorbit despre efectele unui comportament nesustenabil de care se tem cel mai mult, 34% dintre tineri au numit poluarea aerului, 31% pandemia, iar 28% dezastrele naturale.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre tineri (57%) și-au arătat dorința de a face schimbări drastice în stilul lor de viață pentru a salva planeta.

În privința schimbărilor concrete, tinerii cred mai mult în ei înșiși decât în orice alt actor pentru a fi promotorii și ambasadorii sustenabilității.

37% dintre cei intervievați au numit chiar propria generație ca fiind cea mai potrivită pentru a conduce schimbarea către un viitor durabil.

Doar 10% au considerat că adulții sunt capabili să facă schimbările necesare, în timp ce doar 13% cred în capacitățile companiilor.

Ce fac tinerii pentru a trăi mai sustenabil

În contextul creșterii fenomenului risipei alimentare la nivel global, 50% dintre tineri au spus că fac eforturi de combatere a risipei de alimente chiar la ei acasă.

Tot pentru a avea o abordare sustenabilă asupra mâncării, 48% dintre respondenți au spus că reduc consumul de ambalaje din plastic, iar 38% consumă alimente proaspete.

În același timp, aproape trei sferturi dintre tineri consideră că îngrijirea hainelor cu scopul de a le face să reziste mai mult timp este o abordare durabilă a modei.

29% dintre respondenți au considerat că spălarea la temperaturi scăzute este o modalitate eficientă de a avea grijă de haine pentru a le prelungi durata de viață.

Alți 38% au considerat că lipsa cunoștințelor despre cum să spele haine în mod eficient și cu un impact negativ asupra mediului, îi împiedică de fapt pe oameni să aibă grijă de hainele lor.

Cum văd tinerii casa sustenabilă?

Pentru tineri, o locuință sustenabilă înseamnă o casă (vilă, bungalow) (32%), o fermă (25%) sau un apartament (20%).

În același timp, pentru 33% locuința sustenabilă ar trebui să fie localizată într-o zonă rurală, pentru 23% într-un oraș mic, iar pentru 21% într-o suburbie a unui oraș.

Pentru mulți dintre tinerii chestionați, casa inteligentă a viitorului își poate produce propria energie verde (47%) și poate filtra și reutiliza apa în întreaga gospodărie (45%).

Mai mult, tinerii și-ar dori ca într-o casă sustenabilă din viitor să poată realiza umătoarele:

  • 40% să își poată usca hainele la aer;
  • 39% să utilizeze aparate de spălat rufe eficiente din punct de vedere energetic și al apei;
  • 36% să producă propria mâncare;
  • 34% să reutilizeze și să facă compost din toate deșeurile alimentare;
  • 31% să depoziteze produsele alimentare pe termen lung.
- Publicitate -

Vinerea Mare, ziua cu cele mai multe comenzi înregistrate pe Glovo

Anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi prin platforma Glovo din cele trei...

Cum arată centrul de fulfillment operat de Helpship în CTPark Oradea

Helpship operează un centru logistic de 20.000 mp și spații de birouri de 1.200 mp, situate în CTPark Oradea,...