Timpul mediu de ocupare a locurilor de muncă disponibile pe OLX a scăzut semnificativ

Datele platformei de recrutare OLX arată că timpul mediu de ocupare a locurilor de muncă disponibile a scăzut semnificativ în ultimul an.

Astfel, angajatorii au găsit mult mai repede în 2022 oamenii potriviți pentru a-și completa organigramele, în aproape toate domeniile de activitate.

Joburile din categoria „Bone – Menajere” au înregistrat cel mai mic timp până la identificare candidaților potriviți dintre toate anunțurile de angajare publicate pe OLX, fiecare loc de muncă fiind ocupat, în medie, în 16 zile.

Pe locul al doilea se regăsesc ofertele angajatorilor din domeniul „Internship – Muncă temporară – sezonieră”, cu un timp de acoperire de 21,5 zile, la fel ca cele din „Marketing – PR – Media”.

Un timp bun în ceea ce privește identificarea candidaților potriviți l-au înregistrat și categoriile „Alte locuri de muncă”, cu o medie de 22,5 zile.

Urmează „Educație – Training”, cu o medie de 24 de zile, precum și domeniul „Evenimente și divertisment” – 24 zile.  

La polul opus, pe platforma OLX, se află domeniul „Casieri – Lucrători comerciali”, unde angajatorii au căutat candidații potriviți timp de 37 de zile, în medie.

În ultimele 12 luni, cel mai scurt timp mediu de acoperire a joburilor disponibile s-a înregistrat în luna februarie 2022, când candidații au fost recrutați în 20 de zile.

CITEȘTE ȘI: Record de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în 2021

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...