Teraplast rămâne compania preferată de investitorii de la bursă

Teraplast ramane si in trimestrul al II-lea compania care a atras interesul celor mai multi investitorii individuali de la Bursa de Valori Bucuresti.

Societatea, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, a confirmat trendul pozitiv si a publicat rezultate financiare peste asteptari si in trimestrul II.

Este pentru a doua oara la rand cand compania ramane pe primul loc al clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart.

Societatea din Bistrita-Nasaud a fost singura care a atras atentia a mai mult de 6 din 10 investitori.

Pe locul al doilea in preferintele investitorilor individuali de la BVB se situeaza Norofert, companie care confirma cresterea din mai, cand a ajuns in Top 5.

In luna august, Norofert S.A. urca alte 3 pozitii in BVBescu Retail Pulse Chart, ocupand locul secund.

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, completeaza podiumul, stationand pe locul 3.

Daca in luna mai, la ultima editie a clasametului, ocupau locurile 6, respectiv 9, Purcari Wineries PLC. si Medlife S.A. intra acum pentru prima data in Top 5.

Cu o urcare de 5 locuri, de pe 26 pe pozitia 21, societatea clujeana Life is Hard are cea mai mare ascensiune in clasamentul din luna august si se afla la doar un pas de Top 20.

7 societati nou listate intra in Top 40 al interesului investitorilor fata de companiile listate la BVB

Din cele 10 societati care au listat in ultimele 3 luni actiuni la Bursa de Valori Bucuresti, 7 reusesc sa patrunda in luna august in Top 40.

One United Properties S.A. este cea mai bine clasata dintre nou-venite, ocupand locul 13. Tot in Top 20 intra si Simtel Team si Arctic Stream, pe locurile 17, respectiv 19.

Transport Trade Services intra in clasament pe locul 22, Agroserv Mariuta (Laptaria cu Caimac) ocupa locul 26, pe locul 32 gasim Agroland Agribusiness, iar pe locul 39 este Vifrana.

Surpriza neplacuta a acestei editii este adusa de Transelectrica, companie care coboara 18 pozitii, ajungand pe locul 38 si iesind din Top 20.

Biofarm, Antibiotice Iasi, Impact Contractor & Developer, Raiko Transilvania, AAGES, Erste Bank si SIF Banat Crisana parasesc primele 40 de pozitii.

De remarcat si faptul ca, pentru prima data, nici unul dintre cele 5 SIF-uri nu se mai afla in Top 40.

Societatiile din domeniul energetic par sa piarda, deocamdata, focusul investitorilor de retail. Doar 2 companii se mai afla, in acest moment, in Top 10, alte 2 ramanand in Top 20, dar aproape toate se afla pe un trend de scadere.

Schimbare de generatii: Piata AeRO, focusul investitorilor individuali

In schimb, Piata AeRO se afla intr-un moment de crestere in ceea ce priveste interesul investitorilor individuali – 8 dintre primele 20 companii din Top facand parte din acest segment.

Totodata, 6 din 7 societati din Servicii si IT se regasesc, in acest moment, in Top 20.

De altfel, mai mult de jumatate dintre companiile din Top 40 sunt, in acest moment, societati listate in ultimii ani.

Practic, are loc o schimbare a generatiilor, companii precum Transgaz S.A., Transelectrica S.A., Turbomecanica S.A., Conpet S.A., Antibiotice Iasi S.A., Biofarm S.A., Erste Bank sau cele 5 SIF-uri, care pana acum cativa ani se aflau in focusul investitorilor de retail, pierzand mare parte din atentie.

Sunt insa si societati nou listate care inca nu au reusit sa atraga foarte mult atentia investitorilor.

Bonas Import Export, Air Claim sau Visuan Fan (Allview) nu reusesc sa patrunda, in luna august, in Top 40.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...