TeraPlast ia un credit de 12,7 milioane euro pentru a dezvolta o nouă unitate de producție

TeraPlast a semnat un acord cu Banca Comercială Română pentru obținerea unui pachet de finanțare verde de 12,7 milioane euro.

Fondurile vor fi utilizate pentru o investiție de tip greenfield într-o capacitate de producție de folii biodegradabile. Împrumutul va fi folosit pentru construirea și echiparea unei unități de producție pentru fabricarea ambalajelor biodegradabile, pungi și saci.

Proiectul TeraPlast beneficiază de o finanțare mixtă, care include aportul acționarilor, împrumutul bancar și un ajutor de stat, care acoperă 50% din costurile eligibile.

Pachetul de finanțare va fi acordat în două tranșe: 6,9 milioane euro cu o scadență de până la 7 ani și 5,8 milioane euro ca finanțare punte pentru subvenția de stat care urmează să fie primită.

Pentru această investiție, TeraPlast a înființat o nouă companie, TeraBio Pack SRL, iar fabrica va fi operațională din trimestrul trei al acestui an. Acestă unitate va deservi piața din România și piețe din Europa.

Principalele materii prime pentru această unitate sunt acidul polilactic și amidonul de cartof, care se încadrează în categoria materiilor prime regenerabile.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...