Telios Care atrage o nouă finanțare de 700.000 euro

Telios Care a atras o nouă finanțare, în valoare de 700.000 euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluții software din Cluj-Napoca.

Astfel, cu o investiție de 400.000 euro, Fortech devine cel mai mare investitor în Telios Care, având o participație de 9%.

Odată cu această nouă rundă de finanțare și investitorii curenți și-au crescut participațiile, investind 180.000 euro în companie.

În același timp, Telios Care a reușit atragerea a încă 120.000 euro de la noi investitori.

Ce urmează pentru Telios Care?

În urma noii finanțări, Telios Care va accelera planurile de dezvoltare atât în România cât și în regiune.

Astfel, compania vizează îmbunătățirea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piață a dispozitivelor medicale la distanță.

Mai mult, vor fi adăugate noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la  domiciliu, dar și creșterea procentului de afecțiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

Telios Care a înregistrat anul trecut o creștere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, având în prezent peste 100.000 de beneficiari din toată țara.

Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienți prin includerea serviciilor în produse de asigurări și abonamente medicale, precum și prin vânzări directe la companii.

În urma acestei noi investiții, Telios Care este evaluată la aproximativ 6,3 milioane euro.

Telios Care este la a treia rundă de finanțare

Înființată în 2017, Telios Care se află, în prezent, la a treia rundă de finanțare.

Prima dintre ele a avut loc în 2018 și a asigurat o finanțare de 150.000 de euro, bani folosiți pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătățirii software-ului și a sistemelor utilizate.

Cea de-a doua rundă de finanțare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de euro.

Această rundă a asigurat și lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de „prescription fulfillment” – rețete digitale trimise de medici.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...