Tehnicile de profilaxie, calea către o dantură sănătoasă

Efectuarea igienei orale realizată acasă cu ajutorul periajului, aţei dentare şi a apei de gură, nu este suficientă pentru menținerea sănătății optime a cavității orale. Pentru a ne asigura că vom beneficia de cele mai bune măsuri de profilaxie profesională, este recomandat ca acest aspect să revină în sarcina medicilor specialişti.

Profilaxia dentară efectuată într-un cabinet stomatologic

Profilaxia dentară însumează toate măsurile medico-sanitare care vizează prevenirea instaurării afecţiunilor la nivelul cavităţii orale, precum şi stoparea evoluţiei eventualelor afecţiuni existente. Este eficientă şi necesară atât în cazul bolilor parodontale, cât şi în cazul celor dentare carioase. 

Prin procedurile de profilaxie Cluj se va efectua o igienizare riguroasă, specialiştii în stomatologie folosind tehnologii de ultimă generaţie. Astfel, cavitatea orală va beneficia de o curăţare riguroasă, absolut necesară în contextul în care periajul dentar aplicat acasă nu poate acoperi toate spaţiile, mai cu seamă dacă manifestăm anomalii la nivelul poziţiei dinţilor, cum ar fi dinţii prea apropiaţi sau foarte aglomeraţi. Placa bacteriană care se depune pe suprafaţa dinţilor, va fi îndepărtată total, iar aplicarea constantă a măsurilor de profilaxie va diminua cu 60% riscul de a dezvolta carii dentare.

Proceduri specifice profilaxiei

Detartrajul dentar este procedura dedicată eliminării depozitelor solide de tartru, cauza principală a apariţiei cariilor şi a problemelor la nivel gingival. Noile tehnologii permit efectuarea detartrajului cu ajutorul ultrasunetelor, rolul acestora fiind acela de a fragmenta depozitele de tartru, acestea urmând a fi îndepărtate cu ajutorul unui jet de apă. 

Efectuând un periaj dentar profesional, medicul specialist va completa periajul făcut în rutina zilnică, eliminând toată placa bacteriană cu ajutorul unei periuţe electrice circulare. Procedura Air-Flow se constituie într-o altă metodă de profilaxie, fiind o completare a detartrajului şi periajului profesional. Este reprezentată de curăţarea cavităţii bucale cu ajutorul unui aparat care emite cu o presiune crescută, particule de apă şi bicarbonat de sodiu. Este metoda care acţionează şi la nivelul cromatic, îndepărtând petele de pe smalţul dentar şi redând pigmentul natural.

Albirea dentară, un zâmbet strălucitor

O dentiţie sănătoasă şi o stare normală a sănătăţii bucale, ne va permite să ne bucurăm şi de tehnica de albire dentară. Procedura de albire dentară este efectuată cu ajutorul unei lămpi speciale, având capacitatea de a ne oferi un zâmbet cu până la opt nuanţe mai alb şi mai strălucitor. Procedura se aplică într-o singură şedinţă de 45 de minute. Înainte de a aplica această tehnică, medicul stomatolog va evalua starea danturii, pentru a depista eventualele contexte care nu vor permite aplicarea procedurii specifice. Afecţiunile care nu sunt compatibile cu procedura de albire dentară sunt problemele gingivale, cariile dentare şi tartrul. De asemenea, nu se va putea efectua albirea dentară cu ajutorul gelului cu peroxid şi a lămpii care îl activează în cazul în care avem lucrări de tip implant, coroane dentare sau plombe pe dinţii frontali.

- Publicitate -

Cât durează să recrutezi un muncitor în fabrică? Cel mult 3 săptămâni!

Durata medie a procesului de recrutare pentru angajații blue collar (muncitori) este de 1-3 săptămâni în 77% din cazuri,...

Salariul mediu al inginerilor din România este de 5.000 de lei pe lună

Media salarială netă pentru angajații din inginerie este de 5.000 lei net pe lună, după cum arată datele Salario....