TBI Bank a înregistrat un profit net de 19,8 milioane euro în 2020

Rezultatele financiare consolidate și auditate ale TBI Bank pentru toate entitățile din grup indică un profit net de 19,8 milioane euro în 2020.

Deși venitul net din dobânzi a crescut cu aproape 6%, până la 91 milioane euro la sfârșitul anului, profitul net a fost influențat de provizioanele suplimentare pentru creditele noi.

Activele totale au crescut cu aproape 20% până la 556 milioane euro la finalul anului, avans determinat de creșterea creditării și a investițiilor în obligațiuni guvernamentale și corporative.

TBI a înregistrat în 2020 aproape 1,2 milioane de cereri de împrumut în Bulgaria și România, cu 7,5% peste nivelul din 2019, și a acordat aproape 500.000 de credite.

Creditele de retail online au contribuit semnificativ la această creștere, dublându-se în 2020 față de anul anterior.

România a înregistrat cea mai mare creștere

Din perspectiva piețelor în care operează, România a înregistrat cea mai mare creștere, fiin înregistrat un avans de 31% pe plan local comparativ cu 12% la nivel de grup.

Astfel, portofoliul total de credite a ajuns la 409 milioane euro la sfârșitul anului pe toate piețele în care TBI activează.

În plus, compania a atras peste 4.000 de comercianți noi care utilizează soluțiile inovatoare de creditare la punctul de vânzare Merchant Solutions de la TBI.

De asemenea, TBI Bank a înregistrat o creștere sustenabilă a depozitelor, depășind media pieței. Portofoliul total a crescut cu peste 21%, ajungând la 376 milioane euro.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...