Tavex estimează pentru 2021 o creștere de 5 ori a vânzărilor în România

Estonienii de la Tavex își consolidează operațiunile de pe piața de servicii complete de tranzacționare a aurului fizic și schimb valutar din România.

Filiala locală a fost deschisă la finalul anului 2019, având în prezent 3 birouri, toate în București.

În plus, compania estoniană are un webshop, unde clienții pot face tranzacții oricând.

Modelul de business al companiei estoniane le oferă românilor posibilitatea de a utiliza aurul fizic ca produs financiar pentru a face tranzacții și investiții.

Cele mai căutate produse din aur fizic tranzacționate de clienții Tavex la nivel internațional sunt lingourile de 100 grame și monedele de 1 oz (31,1 gr).

Iar în rândul investitorilor mai mici există un interes foarte mare și pentru lingourile de aur de 20 grame. Situația este similară și în România.

La nivel global, compania estoniană are peste 2 milioane de clienți în portofoliu , iar anul trecut a vândut peste 5.500 kg de aur, față de 3.300 kg în 2019.

În ceea ce privește profitul, cifrele anului 2020 sunt estimate la un nivel asemănător anului 2019, când profitul total a fost de 9,6 milioane euro.

Pentru România, grupul estonian estimează anul acesta o creștere de până la 5 ori a vânzărilor, comparativ cu anul 2020.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...