TAROM restructurează personalul pentru a obține o reducere de costuri de 8 milioane euro

TAROM a demarat procesul de restructurare a personalului, pentru a reduce media anuală a costurilor salariale cu aproximativ 8 milioane euro.

Durata estimată pentru implementarea măsurii este de 6 luni.

Evaluarea şi departajarea personalului supus restructurării vor fi realizate pe baza unor concursuri cu criterii transparente, echitabile, comunicate tuturor celor implicaţi.

La finalul acestei etape, vor fi încheiate raporturile de muncă cu angajaţii supuşi concedierii în urma procesului de departajare.

Măsura face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat României acordarea unui împrumut de salvare pentru TAROM la începutul anului trecut.

Ulterior, compania a prenotificat Comisiei Europene, în data de 24 august 2020, planul de restructurare în vederea obţinerii unui ajutor de stat pentru restructurare pentru următorii 5 ani.

În contextul pandemiei COVID-19, ca urmare a instituirii restricţiilor de călătorie, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european şi global, sectorul transportului aerian de pasageri a înregistrat o scădere semnificativă în 2020 (peste 60% faţă de anii anteriori).

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...