Târg de Paște în Cișmigiu

Primăria Municipiului București, prin creart- Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează, în perioada 22 aprilie – 2 mai, in Parcul Cismigiu, evenimentul „Tradiții și Flori de Sărbători”. 

Aflat la a VII-a editie, „Tradiții și Flori de Sărbători” readuce in prim-plan vizitatorilor cultura populara, meșterii, artiștii plastici și produsele lor unice.

Bucureștenii sunt invitați să intre în atmosfera de sărbătoare din Parcul Cișmigiu printr-un program special,cuprins în intervalul orar 10:00 – 21:00, ce va include un târg tradițional de Paște, concerte, expoziție de iepuri și miei, ateliere recreative pentru copii și plimbări cu ponei.

Decorul de sărbătoare va fi concentrat în jurul lemnului și motivelor tradiționale: de la căsuțele meșteșugarilor realizate din scoarță de copaci, până la Foișor, care va fi decorat în ton cu acestea. Mai mult decât atât și anul acesta iepurașul va apărea într-un car tras de o găină, gata să vestească primăvara și să se pozeze cu vizitatorii târgului, iar la intrarea în parc organizatorii vor ura tuturor „Paște Fericit” printr-o butaforie din litere imense și un coș cu reproduceri fidele ale unor ouă încondeiate după toate regulile artei tradiționale românești din diferite zone.

Târg de Paște

În cele 52 de căsuțe amplasate pe aleile parcului, meșteșugari și artiști plastici din diverse zone ale țării vor pregăti vizitatorilor o gamă diversă de produse tradiționale românești, printre care  obiecte realizate din lemn, ceramică, piele, os și sticlă, podoabe și accesorii hand-made, aranjamente din flori naturale, icoane, ouă încondeiate, țesături, coșuri împletite, costume populare, sculpturi în scoarță.

Nu sunt uitate nici produsele traditionale, vizitatorii fiind asteptati cu cozonaci și prăjituri de casă, gogoși, alivenci moldovenești, pască, poale în brâu, turtă dulce, serbeturi, siropuri naturale, miere și produse apicole, sarmale, zacuscă, tobă, lebăr, drob, brânzeturi și preparate din carne.

Concerte in Foisor

In intervalul 22 – 27 aprilie, la Foișor vor concerta grupuri de copii, coruri, orchestre, fanfare, cvartete, interpreți de muzică ușoară, precum și artiști de muzică populară. Maria Radu, Nicoleta Nucă, Distinto, Antonio Fabrizi, Silviu Biriș, Lavinia Goste, Mioara Velicu, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Corul de copii Radio, Corul „Divina Armonie”, Corul Canticum, Corul „Symbol”, Orchestra „Mundi Colour”, Orchestra Națională „Valahia”, Fanfara Angely’s, Fanfara „Brass Orchestra”, Traditional Quartet, Cvartetul „Fiore” sunt doar câteva nume din programul artistic pregătit la „Tradiții și Flori de Sărbători”.

Ateliere recreative pentru copii și plimbări cu ponei

La evenimentul din parcul Cismigiu, in perioadele  22 – 24, 29, 30 aprilie și 2 mai, între orele 11:00 – 13:00 și 16:00 – 19:00, în două zone dedicate, peluza de la intrarea Victor Eftimiu și peluza din spatele Foișorului, sunt organizate o serie de ateliere interactive. În cadrul atelierului „Magia culorilor de primăvară”, copiii își vor putea alege un model de face-painting pe care să îl poarte întreaga zi, atelierul „Tablouri decorative de Paște” le va oferi posibilitatea să creeze un tablou vesel și colorat din colaje, iar atelierul „Flori din fetru” își propune să creeze cadrul perfect pentru realizarea unor accesorii speciale din fetru, mărgele și paiete colorate.

„Traista cu Povești”, „Floricele pe câmpii, hai să ne jucăm, copii!”, „Atelier de citit povești”, „Atelier-concurs cu baloane”, „Baloanele și iepurașul”, „Adună cât mai multe ouă”, „Atelier de coșuri împletite”, „Atelier-concurs cu linguri”, „Iepurași poznași”, „Ne pictăm și apoi dansăm?”, „Coronițe cu flori pictate”, „Cine este cel mai hazliu iepuraș” completează programul activităților recreative, dedicate micilor entuziaști în perioada Sărbătorilor Pascale.

De asemenea, copiii se pot plimba cu poneii în Parcul Cișmigiu, într-un spatiu special amenajat, între 22 – 24 aprilie și 29 aprilie – 2 mai, în intervalul 10:00 – 21:00 și vor avea posibilitatea de a admira iepurașii și mieii din cadrul expoziției. Intrarea la eveniment este liberă.

- Publicitate -

Carrefour inaugurează oficial un nou hipermarket în locul unui fost magazin Cora

Carrefour inaugurează oficial un nou hipermarket în locul unui magazin Cora rebranduit și remodelat, în cadrul centrului comercial Supernova...

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...