Tămâie Boswellia: Anti inflamator şi hrană pentru creier

Până nu demult, extractul de tămâie Boswellia era foarte puţin cunoscut utilizatorilor,  însă în prezent, este din ce în ce mai apreciat de către utilizatorii care i-au înţeles importanţa. Răşină este folosită de mii de ani în medicină tradiţională asiatică şi africană, pentru tratarea inflamaţiilor cronice, dar şi pentru a preveni şi a trata unele probleme de sănătate.

Boswellia este un “medicament” natural antiinflamator puternic, care se eliberează fără prescripţie medicală şi care nu are efecte adverse. Studiile recente arată că acest extract poate trata cancerul şi poate da o stare de bine utilizatorilor, reprezentând o veritabilă hrană pentru creier.

Ce trebuie să ştie utilizatorii despre tămâia Boswellia?

Extractul de tămâie Boswellia poate nu le spune nimic potenţialilor cumpărători care au auzit de acesta, însă nu ştiu pentru ce este folosit şi, mai ales, pentru ce l-ar putea folosi ei înşişi. Se spune că acest tip de tămâie este unul din cele trei daruri pe care Magii de la Răsărit le-au dus la naşterea lui Iisus, alături de aur şi smirna, dar se consideră a fi cel mai valoros. În ziua de azi, tămâia este folosită în ritualurile creştine, dar şi în medicină alternativă.

Acest extract se obine din arborele a cărui răşină se foloseşte în medicină ayurvedica de peste 5 milenii. Răşină de Boswellia sau tămâia indiana este utilizată de sute de ani datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antireumatice. Produsul este în general foarte bine tolerat de către organism, rareori apărând unele mici tulburări digestive care se manifesta prin greaţă, diaree sau hiperaciditate gastrică.

În ceea ce priveşte modul de obţinere al tămâie Boswellia, aceasta este o răşină preţioasă a arborelui Boswellia Serrata, originar din India, care este folosită în scopuri terapeutice prin crestarea manuală a scoarţei arborilor. Seva din interior, un lichid cu textură cremoasă, este colectată după două săptămâni, este lăsată să se usuce şi apoi este folosită în diferite preparate cu efect antiinflamator. Arborii Boswellia produc răşină de calitate timp de trei ani la rând, necesitând apoi o perioadă de regenerare de câţiva ani de zile – aspect care le creşte semnificativ importantă. 

Eficienţa tămâii Boswellia în diferite afecţiuni de care suferă utilizatorii

La nivel global, tot mai mulţi oameni se lupta cu afecţiuni ale tractului gastrointestinal, dar şi cu boli inflamatorii, de aceea este necesar ca aceştia să ia măsuri pentru a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă şi pentru a nu resimţi durerea la o intensitate mare. 

Extractul de Boswellia poate bloca sinteza leucotrienelor, ducând la inhibarea inflamaţiei. Acest aspect se datorează aptului că tămâia conţine acizi cu proprietăţi antiinflamatorii foarte puternice, aspect ce o recomanda ca fiind un tratament foarte eficient pentru boli inflamatorii intestilale şi pentru afecţiuni inflamatorii, precum astmul bronşic şi artrita reumatoida.

Ameliorarea semnificativă a simptomelor fizice se poate observa după câteva săptămâni de tratament. Pentru că plantă este o adevărată revelaţie în terapie şi este folosită de mii de ani în tratarea celor mai grave boli ale zilelor noastre, eficienţa este dovedită din primele săptămâni de utilizare şi gama de afecţiuni unde tămâia este folosită este uimitor de mare.

Extractul de tămâie Boswellia contribuie la eliminarea pietrelor la rinichi, ajutând la stimularea funcţiei de filtrare a rinichiului, ce duce la scăderea nivelului de creatinina şi uree din sânge, dar şi la menţinerea flexibilităţii articulaţiilor, mărind capacitatea de efort a pacienţilor ce suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrita a genunchilor. 

În altă ordine de idei, acest extract diminuează sensibilitatea alergică a căilor respiratorii medii şi inferioare şi degajează excesul de secreţii a arborelui bronşic, uşurând expiraţia şi inspiraţia.

Acidul Boswellic administrat în cure de 3 luni are ca şi efect diminuarea durerii şi inflamaţiei produse de formaţiuni tumorale. De asemenea, acelaşi acid poate susţine memoria şi funcţiile creierului, îmbunătăţind memoria pe termen scurt la persoanele tinere sau în vârstă, crescând capacitatea de orientare în spaţiu şi memoria vizuală şi scurtând timpul de recuperare al funcţiilor cognitive. 

În altă ordine de idei, extractul de Boswellia creşte fertilitatea bărbaţilor, creşte concentraţia de spermatozoizi şi motilitatea acestora, precum şi şansele ca spermatozoizii să fecundeze ovulele. În plus, are efecte antidepresive şi anxiolitice, crescând tonusul psihic şi disponibilitatea minţii către activitate, eliminând stările de tristeţe, apatie sau lipsă de iniţiativă. Curele de câteva săptămâni cu tămâie Boswellia induc starea de stabilitate psihică şi împiedica apariţia stărilor de teamă fără un motiv aparent, precum şi producerea atacurilor de panică.

În altă ordine de idei, extractul de tămâie Boswellia este indicat şi în cazul pacienţilor cu hepatită cronică evolutivă, având un rol de eliminare a substanţelor toxice şi de combatere a viruşilor, stopând procesul de fibrozare a ficatului şi evoluţia acestuia spre ciroza. Extractul de tămâie facilitează o bună circulaţie a sângelui şi previne formarea cheagurilor de sânge şi inflamarea venelor, reducând totodată şi glicemia la diabeticii care nu sunt dependenţi de insulina.

Tratamentul este promiţător şi în cazul unor tipuri de cancer. Tămâia Boswellia are proprietăţi de stopare şi de distrugere a celulelor cancerigene, dar şi de selectare, ceea ce înseamnă că ataca numai celulele cancerigene, nu şi cele sănătoase, cum se întâmplă în cazul tratamentelor cu citostatice de sinteză.

Nu în ultimul rând, tămâia Boswellia sub formă de ulei esenţial este folosită pentru proprietăţile antiinflamatorii, antifungice şi antibacteriene, dând o stare de bine utilizatorului. Studiile arată că din ce în ce mai multe persoane folosesc extractul de tămâie Boswellia pentru proprietăţile pe care acesta le are atât asupra tractului respirator, digestiv, cât şi asupra sănătăţii organelor interne şi eliminării durerilor.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...