Table scolare magnetice: care sunt avantajele lor?

Unul dintre elementele care defineste o sala de clasa este, bineinteles, tabla. Ajuta in mod excelent atat la predare, cat si la exersarea cunostintelor acumulate. Dar iata ca tablele au evoluat atat ca materiale, cat si ca mod si loc de utilizare, fiind tot mai utilizate atat in diferitele laboratoare si clase din mediul scolar, cat si in business. Cat de utila poate fi o tabla magnetica? Afla in randurile care urmeaza!

De-a lungul timpului, trecerea de la tabla clasica pentru creta la cea de tabla scolara magnetica s-a facut treptat, intai in scolile de prestigiu, ca mai apoi sa ajunga folosite pe scara larga in randul unitatilor de invatamant. Sunt intalnite atat in clasele scolare, cat si in cele de gradinita, dar mai nou pot fi regasite si in sali de consiliu sau birouri de sedinte. Au schimbat complet modul de expunere al informatiilor, fiind de ajutor atat in notat, cat si in afisat planse si materiale de interes. Iata cateva dintre avantajele alegerii unei table magnetice in locul celei clasice:

  1. Grija pentru sanatate. In timp, s-a dovedit ca praful de creta poate afecta sanatatea unor elevi si profesori, care au predispozitie catre bolile respiratorii. O tabla magnetica permite scrierea cu marker special, evitand astfel folosirea cretei si raspandirea prafului acesteia in intreaga sala.
  • Durabilitate crescuta. Tablele magnetice sunt realizate din materiale premium, foarte rezistente, fiind o alegere superioara tablelor clasice. Realizate din melamna, portelan sau sticla, sau chiar din sticla temperata, tablele sunt rezistente atat in timp, cat si la utilizare indelungata.
  • Afişaj inteligent. Cunostintele predate pot fi in atat de multe feluri – scrise, spuse, afisate, demonstrate. Pentru o mare parte din modurile in care informatiile pot fi predate, o tabla magnetica poate fi un suport de succes. Pe langa faptul ca permite scrierea cu marker disponibil in mai multe variante de culoare, poate fi folosita si pentru a prinde plansele didactice cu magneti. Astfel, se poate reveni la informatia tiparita ori de cate ori este nevoie, iar cursul va deveni mai interactiv, mai atragator pentru elevi. Pe langa afisaj propriu zis, cu ajutorul magnetilor se pot face si demonstratii sau exercitii de deducere, pentru un succes mult mai mare al orei de curs. Exemplele practice vor fi intotdeauna mai apreciate de elevi, iar cunostintele se vor sedimenta mult mai repede.

Furnissa este o companie clujeana dedicata fabricarii si comercializarii mobilierului scolar si nu numai, punand la dispozitia clientilor sai mobilier si accesorii scolare de cea mai buna calitate. Pe langa mobilierul scolar clasic, format din banci scolare, scaune, catedre si dulapuri pentru rechizite, Furnissa ofera posibilitatea dotarii complete, prin accesoriile pe care le furnizeaza. Printre acestea, se numara si tablele scolare magnetice, fie ele albe – pentru scriere cu marker, fie verzi – pentru scriere cu creta.

Cu experienta in domeniu si o dorinta continua de perfectionare, Furnissa este solutia optima pentru dotare completa si calitativa a unitatilor de invatament, cu piese de mobilier scolar din materiale premium, dar si cu accesorii dedicate pentru invatamant cat mai sigur si performant.

- publicitate -

trebuie să citești