Swan Office & Technology Park este proiectul verde al anului

.

Swan Office & Technology Park (“SWAN”) a primit distinctia “Proiectul Verde al anului” din partea Romania Green Building Council.

“Suntem mandri ca am primit acest premiu; este imbucurator sa fii recunoscut in acest mod de catre ceilalti jucatori din piata imobiliara. SWAN demonstreaza astfel ca o dezvoltare de calitate poate sa fie “verde” si ca un design sustenabil nu ar trebui sa creasca costurile proiectului”, a afirmat Robin Cracknell, Head of Real Estate in cadrul Chayton Capital, compania care a finantat proiectul.

“La randul nostru, suntem incantati sa acordam proiectului Swan Office & Technology Park titlul de “Cladirea Verde a anului 2011”, a afirmat Steven Borncamp, Presedintele Romania Green Building Council.

“Criteriile au fost foarte dure, deliberarea foarte serioasa dar in final proiectul a beneficiat de sustinerea expertilor in cladiri verzi din juriu”, a adaugat Borncamp.  Romania Green Building Council (Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi) este o organizatie care promoveaza responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica in etapele de design, constructie, operare si demolare a cladirilor.

Aceasta noua distinctie vine la putin timp dupa ce SWAN a obtinut certificarea BREEAM cu calificativul “Foarte bun”, fiind primul proiect din Romania care a obtinut aceasta certificare in conditiile BREEAM 2009.

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) este cea mai utilizata metoda de evaluare a impactului asupra mediului al cladirilor din lume. BREEAM reprezinta un standard pentru design sustenabil si a devenit metoda principala de evaluare a performantei ecologice a unei cladiri.

Criteriile cuprind o gama larga de categorii, de la energie la ecologie, utilizarea apei, mediul intern de lucru din cladire, poluare, transport, materiale, deseuri, ecologie si management. SWAN se afla acum in curs de a obtine calificativul “Excelent”.

SWAN ofera un total de 29.000 mp de birouri si spatii comerciale. Cladirea beneficiaza de specificatii tehnice foarte bune, precum lumina naturala, suprafete generoase pe etaj (de la 900 mp la 2.900 mp), ceea ce ofera flexibilitate in procesul de planificare a spatiului. SWAN a fost dezvoltata de Chayton Capital LLP, in urma unei investitii care a depasit 50 mil. Euro.

Eficienta utilizarii apei

Swan dispune de un sistem de colectare a apei de ploaie care se refoloseste pentru irigarea spatiilor verzi. SWAN are un consum mai scazut de apa si este independenta din acest punct de vedere fata de sistemul public de alimentare cu apa.

Eficienta energetica

Cladirea este foarte bine izolata, are un design eficient, poate avea ventilatie naturala si sisteme inteligente de iluminat.

Mediul intern de lucru – Sanatate si ambient

SWAN ofera un nivel inalt de confort. Zonele exterioare sunt echipate cu mobilier rezistent si calitativ.

Design inovativ

SWAN nu are abordarea tipica “sticla si otel”. Fatada  de tip cortina reduce consumul de energie in timp ce elementele care se deschid faciliteaza ventilatia naturala. Materialul fatadei, de calitate si durabil, a fost ales astfel incat sa nu necesite reparatii sau inlocuire pentru multi ani.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...