Sub 1% dintre afaceri folosesc soluții de procesare automată a facturilor

Sub 1% din companiile din România cu cifră de afaceri mai mare de 1 milion euro utilizează soluții de prelucrare automată a facturilor, potrivit DigiSinergy.

Procentajul tinde spre zero (~0.03%), dacă luăm în calcul toate firmele înregistrate în România, indiferent de valoarea business-ului.

La nivel general, costul de procesare manuală a unei facturi în departamentele de contabilitate care nu integrează soluții de automatizare variază între 1,5 lei și 5 lei.

În același timp, investiția în integrarea unei soluții de procesare automată a facturilor se situează între 1.000-2.000 euro și este amortizată în maximum 2 luni.

Ce face o soluție de procesare automată a facturilor

InvOn este o soluție bazată pe tehnologie de ultimă generație, de tip Robotic Process Automation care folosește inteligența artificială pentru procesarea automată a facturilor.

Aceasta prelucrează facturile de achiziție și vânzare primite pe hârtie, ca pdf-uri, transmise prin portal sau email, indiferent de numărul de pagini, de numărul de linii într-o factură sau forma acestora.

Aplicația poate citi informații atât din documente PDF native, cât și din documente PDF scanate cu o calitate de scanare mai redusă, sau chiar fișiere de tip imagine.

Soluția, dezvoltată de DigiSinergy, procesează lunar 50.000 de facturi, iar până la finalul anului 2022 va ajunge la 150.000 de documente financiare procesate lunar.

În același timp, InvOn reduce timpul de procesare a facturilor cu până la 90% și are o viteză de procesare de până la 70 de facturi pe minut.

Majoritatea firmelor care automatizează în prezent procesarea facturilor sunt din industrii precum retail, ecommerce, audit/contabilitate/financiar, automotive etc.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...