Studioul de gaming românesc Amber, cifră de afaceri de peste 45 milioane de dolari

Compania are 1.200 de angajați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kyiv, Varșovia, San Francisco și Los Angeles

Amber, studio dezvoltator de jocuri video cu sediul în București și birouri în întreaga lume, raportează o cifră de afaceri record de 213,7 milioane lei (45,4 milioane dolari) în 2022, o creștere cu peste 52% în comparație cu anul precedent.

Din cifra de afaceri de 213,7 milioane de lei generată în 2022, aproximativ 74% au fost venituri din activitatea de dezvoltare și co-dezvoltare de jocuri video.

Serviciile de asigurare a calității, asistență pentru clienți, localizare au generat 26% din venituri. Activitățile de dezvoltare au crescut atât pe proiectele de mobile, cât și pe jocurile HD (PC & Console).

Am încheiat anul cu cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată de un studio de jocuri video cu ADN 100% românesc, a precizat Mihai Pohonțu, președinte Amber

La finalul anului trecut, Amber a atras o investiție la o evaluare de aproximativ 190 milioane de dolari din partea Emona Capital, o firmă de investiții din Londra, cu scopul accelerării dezvoltării globale a companiei prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

Pentru 2023, compania se așteaptă să continue să crească și intenționează să ajungă la 1.300 de angajați pe măsură ce își continuă expansiunea geografică.

Anul trecut, Amber a dezvoltat, alături de Jam City, Wild Things: Animal Adventures, primul joc din portofoliul companiei pentru platforma Netflix Games.

Mai mult, studioul a contribuit la dezvoltarea Gotham Knights, joc lansat pentru PC și console, pentru Warner Bros. Games, oferind servicii de artă și level design.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Jocurile video româneşti, promovate pe pieţele internaţionale

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...