StudentPath, platforma care transformă studenții în candidați pe piața muncii

StudentPath este un startup românesc menit să ajute atât studenții aflați în căutarea unui loc de muncă, cât și companiile care întâmpină probleme în identificarea unor candidați cu potențial.

În urma unui chestionar aplicat unui număr de 1000 de studenți, peste 70% dintre aceștia au afirmat că lipsa cunoștințelor reprezintă principalul obstacol în obținerea unui internship sau a unui loc de muncă, 20% au menționat dificultatea realizării unui CV care să-i pună în valoare, iar restul de 10% au înclinat spre teama de interviu, precum și dorința de a se reprofila în alte domenii.

Pe platformă studenții au acces la peste 100 de cursuri gratuite din domenii precum IT, Marketing, Comunicare și Resurse Umane.

În plus, crearea CV-ului devine opțională, deoarece companiile pot vizualiza profilul candidaților în care sunt incluse studiile, abilitățile și experiența acestora.

Cât despre teama de interviu, platforma dispune de un blog în care sunt oferite sfaturi pentru astfel de situații.

Dacă platforma este 100% gratuită pentru studenți, companiile trebuie să aleagă un abonament, în funcție de numărul de locuri de muncă postate sau de candidații contactați.

În momentul adăugării unui loc de muncă, compania va fi anunțată când un candidat se potrivește cerințelor. În prima lună de utilizare, companiile pot posta un loc de muncă fără a fi nevoie să plătească.

Includerea a peste 1000 de cursuri din domenii variate, stabilirea unor parteneriate cu instituții, organizații studențești și specialiști HR, dezvoltarea unei aplicații, precum și extinderea la nivel internațional sunt doar câteva dintre principalele obiective ale companiei pe termen lung.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...