All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 2 decembrie | 2020
2 C
București

Stresul în poker: ce este și cum poate fi evitat

Pokerul este un joc interesant bazat în principal pe abilitate, matematică și noroc. Acestea sunt principiile care il fac un joc atât de distractiv.

Cu toate acestea, este și un joc pentru oameni, ceea ce duce la un spectru complet de emoții, atât bune, cât și rele. Partea cea mai proastă este că emoția tinde să iasă din mână la masa de poker și îți poate bloca cu ușurință judecata.

În poker, acest lucru este cunoscut sub numele de stres și este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care le poate experimenta un jucător.

- PUBLICITATE -

„Stresul se întâmplă atunci când îți lași emoțiile să iasă la suprafață și începi să iei decizii bazate pe sentimentele tale în loc de observațiile tale și de cunoașterea jocului.”

Primul motiv pentru care stresul poate fi atât de devastator nu este doar faptul că veți lua o decizie proastă bazată pe emoțiile voastre. Aceste decizii vor avea de multe ori un rezultat mai puțin decât favorabil, care vă va stresa în continuare, ceea ce vă va face să vă jucați și mai neatent.

Poate deveni rapid o gaură de iepure periculoasă fără o ieșire ușoară, așa că ar trebui să încercați să o evitați.

Nu vă faceți griji, toată lumea se stresează

Oricât de periculos poate fi stresul în poker, nu există o rețetă simplă pe care să o urmezi pentru a-l evita complet.

Chiar și cei mai buni jucători de poker pe care i-ați putut vedea la TV jucând în jocuri de miză ridicol de mari sunt supuse înclinării.

“Un lucru care separă jucătorii de top de restul este capacitatea de a se concentra pe luarea deciziilor, mai degrabă decât pe rezultatul pe termen scurt, și asta face întreaga diferență în lume.”

Cu toate acestea, dacă vă concentrați pe rezultatele pe termen scurt, nu contează cât de bine sunteți, vă veți stresa foarte mult. De fapt, cu cât joci mai bine, cu atât este mai probabil să te stresezi atunci când lucrurile nu îți vor merge așa.

Această senzație este cauzată în primul rând de un sentiment de nedreptate. Ați făcut totul bine și tot ați pierdut potul sau turneul. Cum să nu te simți rău?

Puteți fi înnebunit de tot ce doriți, dar nu va schimba nimic. Așa cum am spus mai devreme, pokerul este un joc cu toți acești factori diferiți și, din cauza lor, jocul este atât de popular pentru atât de mulți oameni.

Înțelegând însă realitatea dură a jocului, puteți face lucrurile mult mai ușoare pentru voi.

Cum arată o mână pierdută la limită? Dacă ați avut AA împotriva 22 și ați pierdut un preflop all-in, înseamnă că ai fost ghinionist?

În realitate, adversarul tău avea în jur de 18% șanse de câștig, iar asta se va întâmpla de aproape 1 din 5 ori. Pe termen lung, veți mai câștiga 82% din timp, astfel încât vei ajunge să o iei razna, deoarece acum ți-ai pierdut și timpul ceea ce este complet ridicol.

Desigur, acesta este doar un exemplu și multe lucruri diferite pot declanșa stresul de poker pentru tine.

Dar dacă vă concentrați doar pe luarea celei mai bune decizii posibile cu toate informațiile disponibile și lăsați rezultatele pe termen scurt deoparte, veți evita o mare parte din emoțiile negative.

Cu toate că probabil nu veți putea evita stresul în toate formele sale, ceea ce faceți atunci când se întâmplă acest lucru și modul în care vă gestionați stresul, face diferența.

Înțelegerea stimulilor tăi de stres

Exemplul de mai sus este doar una dintre numeroasele cauze ale stresului la o masă de poker. Nu toată lumea este declanșată de aceleași lucruri.

“Ceea ce pune un jucător într-o situație neplăcută și stresantă poate fi complet irelevant sau chiar amuzant pentru un alt jucător.”

Unele dintre cele mai comune declanșatoare de stres sunt:

Mâinile pierdute prost

Devii rece la masa de joc

Banter de masă

Atmosfera generală într-o cameră

Greșeli mici făcute din neatenție

Oboseală

Acești factori și alți factori pot declanșa emoții negative, care îți pot influența jocul dacă nu îi ții sub control.

În funcție de ce tip de personalitate ești, te-ar putea enerva mai ușor decât alți jucători.

Deși aceasta nu este cea mai bună trăsătură pe care o ai dacă vrei să câștigi bani în poker, nici nu este sfârșitul lumii, atât timp cât înțelegi problema și o abordezi corect.

Nu vă împiedicați prea mult

Să scoatem un lucru din drum chiar la început – nu vei juca niciodată poker perfect.

„Nu există nimeni în lume care joacă poker perfect și toată lumea face greșeli.”

Deci, veți face câteva aici și acolo, și da, acestea vă vor costa bani.

Cu toate acestea, a te baza pe aceste greșeli în timp ce joci în continuare poate fi foarte periculos și poate duce la un tip complet diferit de stres in poker.

Dacă faceți o greșeală care vă determină să pierdeți un pot semnificativ, asta este. Această oportunitate a dispărut, acel pot este pierdut, iar cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă concentrați pe următoarea mână și să încercați să o jucați cât mai bine.

Cu toate acestea, nu este neobișnuit să intri într-un cadru de spirit unde te-ai blocat de acea greșeală și toate acțiunile tale viitoare sunt cumva dictate de ea.

Ai pierdut o mână, dar mai sunt multe, multe altele înainte.

Atâta timp cât aveți jetoane în fața dvs., aveți șansa de a întoarce lucrurile. Chiar dacă ați rămas într-un turneu rămas doar cu cinci blind-uri mari, luați cele mai bune decizii posibile cu acele câteva jetoane.

De multe ori mi-am revenit și am câștigat chiar și turnee după ce am avut doar câteva blind-uri mari și nu este atât de rar cum credeți probabil. Dacă vă concentrați doar pe luarea celor mai bune decizii posibile, vă veți surprinde cu rezultatele obținute.

- PUBLICITATE -