Străzile din municipiul Mangalia sunt reabilitate cu fonduri europene

  • Primăria Municipiului Mangalia a început lucrările de reabilitare a tramei stradale pe 17 străzi din mai multe zone ale oraşului.
  • Proiectul în valoare de 7 milioane de euro face parte dintr-un program de modernizare a infrastructurii din oraş şi staţiuni, cu fonduri europene.

„La acest proiect, lucrăm de 3-4 ani, întrucât este cel mai amplu program de asfaltare din Mangalia, din ultimii 30 de ani. Fiind vorba de bani europeni, parcursul documentelor a fost destul de anevoios, cu numeroase etape de verificări, clarificări, analize şi evaluări cerute de normele UE în vigoare. În cele din urmă, am reuşit să intrăm cu lucrările în teren”, a precizat primarul Radu Cristian.

Pentru a nu îngreuna circulaţia rutieră şi pietonală în oraş, se va interveni pe rând, pe câte o singură stradă din cele 17 prevăzute în proiect.

„Abia după finalizarea lucrărilor pe o stradă, se va intra pe următoarea stradă din graficul de lucrări. În prezent, suntem cu utilajele pe str. Muncitorului, care avea nevoie stringentă de reabilitare”, a explicat edilul Mangaliei.

Conform proiectului tehnic, se vor asfalta peste 7.000 mp de drum, pe următoarele străzi: Dr. Motaş, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertăţii, Mărăşeşti, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Ţepeş Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan. Termenul de finalizare a lucrărilor este toamna acestui an.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...