Stocul spațiilor industriale și logistice a ajuns la 6,66 milioane de metri pătrați

Aproape 100.000 metri pătrați de spații logistice noi au fost livrați în primele trei luni ale anului, sub media trimestrială din ultimii doi ani, de 180.000 metri pătrați, arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

Stocul spațiilor industriale și de logistică a ajuns la 6,66 milioane de metri pătrați. Rata de neocupare a fost de 5,1% în București și de 6,6% la nivel regional.

Operatorii de logistică au contribuit cu circa 50% la volumul cererii înregistrată în România din perioada ianuarie-martie 2023, o activitate importantă venind și din partea firmelor de producție și din FMCG.

Aproape 200.000 metri pătrați, reprezentând 60% din tranzacțiile semnate în perioada analizată au fost pentru spații noi. Peste jumătate din contractele noi sunt în proiecte care urmează să fie livrate în 2024.

Cererea s-a concentrat majoritar în principalele huburi de lângă București (32% din volumul total) și Timișoara (25%), interesul companiilor manifestându-se și pentru Pitești sau Slatina.

România și Ungaria sunt singurele țări din Europa Centrală și de Est unde suprafața spațiilor închiriate a crescut în primul trimestru, în timp ce în Polonia, Cehia și în Slovacia cererea a scăzut cu 20% până la 50%.

WDP, VGP și Globalvision – Globalworth au fost cei mai activi dezvoltatori la începutul acestui an și și-au extins portofoliul cu noi proiecte la București, Brașov și Târgu Mureș.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Bucureşti, cea mai dinamică piaţă logistică din regiune în ultimii 5 ani

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...