Stocul de spații de depozitare moderne depășește 6 milioane mp

Prima jumătate a lui 2021 arată excepțional pentru sectorul industrial și logistic, cererea totală crescând la aproape 394.000 mp în tranzacții de leasing, arată datele Colliers.

Este o creștere importantă, de la aproape 289.000 de metri pătrați de spații de depozitare moderne tranzacționate în aceeași perioadă a anului trecut

La rezultatul bun înregistrat la sfârșitul lunii iunie contribuie semnificativ două tranzacții considerate cele mai mari ale anului.

Este vorba despe proiectul CTP de 102.000 mp pentru Quehenberger Logistics de lângă București și reînnoirea contractului pe 10 ani de către Dacia pentru depozitul de 69.000 mp deținut de Globalworth în Pitești.

Sectorul logistic a generat în total aproape 40% din totalul tranzacțiilor, urmat de sectorul auto (22%) și de cel de retail/FMCG (12%).

România a înregistrat un stoc total de facilități industriale și logistice moderne de 5,3 milioane mp la sfârșitul lui 2020, iar dezvoltatorii promit peste 800.000 mp de noi depozite în 2021.

Rata de neocupare pentru spațiile de depozitare clasa A a rămas în general în jur de 7-8%, în medie, inclusiv în București.

Chiriile au fost destul de stabile în ultimii ani, datorită concurenței puternice venite din partea ofertei, între 3,8 și 3,9 euro pe metru pătrat pentru proprietățile prime clasa A din jurul Bucureștiului și puțin mai mici în majoritatea celorlalte părți ale țării care sunt destinații active.

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...