Săptămâna 47 | Criza energetică din Europa se va agrava în această iarnă

Preţurile la energie în Europa au crescut puteric, iar criza se va agrava pe măsură iarna își intră în drepturi, scrie Bloomberg.

Mai mult, nu se întrevede nicio soluţie, având în vedere că Rusia livrează doar ceea ce are în prezent, iar Qatar spune că produce la capacitate maximă.

Și Franţa, care este un important exportator de electricitate în ţările vecine, trece printr-o criză după ce pandemia a amânat lucrările de mentenanţă la unele reactoare.

Acest lucru înseamnă că efectele unei eventuale crize s-ar resimţi şi în Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie.

Se așteaptă ca cererea maximă de electricitate să ajungă la 79,6 Gigawaţi, sub recordul de 102 Gigawaţi atins în luna februarie 2012.


Gazprom / În acest context, compania controlată de statul rus a raportat un profit net record de 581,8 miliarde ruble (7,8 miliarde dolari) în trimestrul al treilea al acestui an.

Tesla / Americanii au retras solicitarea de ajutoare de stat pentru uzina de baterii destinate automobilelor electrice, ce urmează a fi construită la Brandenburg în Germania.

Xiaomi / Chinezii vor construi în apropiere de Beijing o uzină care va asambla până la 300.000 de vehicule electrice pe an.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...