Stericycle investește 1,6 milioane de dolari în cea mai modernă unitate de procesare a deșeurilor medicale a companiei din România. Aceasta este situată în parcul industrial din Oradea.
Noua unitate va permite Stericycle să își mărească capacitatea de procesare de deșeuri medicale cu 800 de tone pe an.
Tratarea deșeurilor medicale este o industrie puternic reglementată, de importanță critică pentru sănătatea și securitatea publică. În acest sens, metoda folosită pentru sterilizare este sustenabilă.
Noua stație utilizează abur sub presiune și temperaturi ridicate pentru a steriliza și decontamina deșeurile medicale colectate din regiune, metodă ce permite eliminarea riscului de infecție.
Tehnologia utilizată în locație contribuie la reducerea consumului de apă și energie prin recircularea căldurii generate în procesul de sterilizare. Astfel, se reduce semnificativ și volumul de apă necesar pentru obținerea aburului sub presiune utilizat în procesul de tratare și se generează un volum mai mic de ape reziduale.
Consumul de gaz este, de asemenea, diminuat, deoarece pentru preîncălzirea apei din boiler se folosește aburul condensat curat, lucru care nu era posibil cu echipamentele tradiționale.
Stericycle este partener cu mai mult de 17.000 de instituții de sănătate și operează șapte unități de tratare, furnizează servicii la nivel național, având peste 300 de angajați.