Ștefan cel Mare, Decebal, Baba Dochia, în primul joc video românesc pe blockchain

Un start-up din București lansează Puzzles Crusade, un joc video pe blockchain inspirat din istoria și mitologia românească.

Acesta este primul joc de tip RPG lansat pe blockchain compatibil cu sistemele de operare iOS și Android dezvoltat de o echipă de români.

Universul din interiorul jocului va fi dominat de folclorul românesc, având în centrul său personaje precum Ștefan cel Mare, Decebal, Baba Dochia sau Statu-Palmă-Barbă-Cot.

Dezvoltarea jocului pe blockchain presupune că jucătorii vor deține dreptul de proprietate asupra bunurilor lor digitale având posibilitatea de a le vinde și de a converti timpul investit în joc în criptomonede.

În mai va fi lansată și o ediție limitată de NFT-uri, printre care și Ștefan cel Mare

După vânzarea inițială a NFT-urilor nu vor mai apărea niciodată mai multe copii ale acestor personaje, denumite de dezvoltatori Genesis.

Cei care vor deține un personaj Genesis vor primi gratuit (airdrop) alți eroi în primele luni de la lansarea jocului și alte asseturi din joc (arme de luptă, haine, resurse, etc).

De asemenea, vor avea posibilitate de stacking – un mecanism crypto prin care blochezi/îngheți un asset (în cazul de față un NFT), pentru o recompensă în criptomonede.

Mai mult, comunitatea de jucători și de deținători de NFT-uri vor putea participa prin vot la evoluția viitoare a jocului și a modului în care vor fi distribuite veniturile acumulate în trezoreria comună.

CITEȘTE ȘI: Aproape 8 milioane de români joacă jocuri video

- publicitate -