Clubul Steaua anunță că face demersuri pentru a modifica și completa Legea Educației și Sportului.
Astfel, într-o postare pe Facebook, CSA Steaua anunță că încă din august 2021 a fost trimisă către Ministerul Sportului o adresă cu propuneri privind modificarea și completarea legii.
În special este vizat articolul 31 care prevede că sunt cluburi profesioniste doar asociațiile fără scop patrimonial sau societățile comerciale sportive pe acțiuni.
Totuși, articolul exclude cluburile sportive istorice cu numeroase ramuri sportive (Steaua, Rapid, Dinamo) care au fost dintotdeauna profesioniste și organizate ca atare.
Pentru a respecta articolul 31, numeroase cluburi de fotbal deținute de stat au trecut la subterfugii pentru a da impresia că sunt cluburi profesionite.
Numai în Liga 1 sunt șase cluburi de fotbal care sunt considerate profesionite doar pentru că sunt organizate conform acestui articol deși sunt deținute indirect de stat.
Situația se repetă în Liga a doua și a treia, unde peste 95% din cluburile de fotbal sunt deținute și controlate de instituții ale statului român.
Legea Sporturilor a distrus fotbalul românesc
În urmă cu o săptămână, UEFA anunța într-un răspuns oficial către AS47 că nicio regulă din statutul său nu interzice participarea în competițiile fotbalistice profesioniste a cluburilor deținute sau finanțate de stat.
De altfel, manipularea comună, presă sportivă – afaceriști, conform căreia forul european interzice cluburile deținute de stat a dus la falimentul fotbalului românesc.
Preluate de „finanțatori” dubioși, cluburi precum Rapid, Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Progresul București, Sportul Studențesc sau Petrolul Ploiești au ajuns istorie.