Stațiile de carburanți din țară au început să aplice reducerea de 50 bani / litru

Conform site-urilor propii, atât Lukoil cât și Rompetrol au aplicat începând de astăzi o reducere cu 50 de ani pe litrul de combustibil.

MOL a anunțat că reduce preţul carburanţilor cu 50 de bani pe litru în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022, iar OMV că va aplica reducerea la toate staţiile de alimentare proprii din țară.

Potrivit ordonanţei adoptate de Guvern, preţul carburanţilor afişat pe totem va reprezenta preţul redus cu 50 bani/l, iar la pompă şi pe bonul fiscal se regăseşte preţul iniţial, înainte de reducere.

Reducerea aplicată va fi evidenţiată pe bonul fiscal, în câmpul „RED. VAL -0,50”.

Stațiile Rompetrol Partener și cele în regim de franciză care vând carburanţi MOL, marcate prin sigla MOL Partener, au o politică comercială proprie și este posibil să nu aplice această reducere.

Cât costă carburanții în București?

Conform peco-online.ro, cele mai mici prețuri la benzină în București sunt afișate de stațiile Lukoil din nordul orașului – 8.08 lei / litru. Cel mai mic preț al benzinei standard la o stație Rompetrol este afișat la unitatea din Bd. Mihai Bravu – 8,16 lei / litru.

Interesant este că stațiile Petrom, OMV, MOL sau Socar încă afișează pe propriile siteuri (ora 13:00) prețuri de peste 8,6 lei / litru de benzină standard.

În ceea ce privește motorina, cel mai mic preț este înregistrat la stațiile Lukoil din Șos. Orhideelor și Bd. Preciziei – 8,66 lei / litru.

La Rompetrol, cel mai mic preț pe litrul de motorină se înregistrează tot la stația din Șos. Mihai Bravu – 8.72 lei / litru.

CITEȘTE ȘI: OMV va construi o unitate de poli-combustibili la rafinăria Petrobrazi

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...