Startup-ul românesc Veridion obține o investiție de 6 milioane de dolari

Compania caută să angajeze pe piața locală ingineri de date, ingineri full-stack, ingineri ML (machine learning)

Startup-ul românesc Veridion (fostul Soleadify) a închis o rundă de finanțare de 6 milioane de dolari pentru a se extinde pe piața din SUA și a dezvolta mai departe propria tehnologie AI.

Runda de tip late seed a fost finanțată de fondurile de investiții LAUNCHub Ventures, OTB Ventures, Underline Ventures. La rundă au participat și investitorii existenți GapMinder Venture Partners și Day One Capital.

Veridion utilizează tehnologia de inteligență artificială (AI) pentru a analiza miliarde de pagini web pe săptămână, cu scopul de a construi și menține o bază de date, la scară globală, de date despre companii.

Bazele de date obținute astfel pot fi apoi utilizate de companii pentru găsirea de furnizori, automatizarea proceselor de ”underwriting”, modelare de risc, cercetare de piață, etc.

Veridion se îndreaptă spre a deveni un lider pe piața datelor firmografice, cu o bază de date cu peste 60 de puncte de date despre peste 80 de milioane de companii, actualizată săptămânal.

Piața de date firmografice este evaluată la 211 miliarde de dolari în 2022 și se estimează că o să crească la 291 miliarde de dolari până în 2027.

MAI MULTE | ȘTIRI FINANCIARE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: 11 startup-uri selectate pentru un program de accelerare dedicat industriei FinTech

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...