Start-upul românesc AMSIMCEL obține o finanțare mixtă de 4,8 milioane euro

Startup-ul românesc AMSIMCEL, primul software de verificare fizică care rulează pe unitățiie de procesare grafica (GPU) cu capacități de calcul de înaltă performanță atrage o finanțare mixtă de 4,8 milioane euro prin acceleratorul Consiliului European pentru Inovare (EIC).

Compania se numără printre cele 75 de start-up-uri europene care vor primi sprijin financiar în valoare de 400 milioane euro sub formă de granturi și investiții de capital din partea EIC.

Finanțarea totală EIC ajunge la 2,5 milioane euro sub formă de grant + 1,1 milioane euro sub formă de capital propriu, cofinanțată de o rundă suplimentară de investiții de 1,2 milioane euro susținută de investitori existenți și noi.

AMSIMCEL este un start-up de tehnologie deeptech care dezvoltă platforma de ultimă generație pentru verificarea a cipurilor de ultimă generație, fondată în 2017 în România de Cătălin Țugui (38 de ani), Emanuel Dogaru (35 de ani) și Gabriel Donici (38 de ani).

Acceleratorul EIC este unul dintre cele mai competitive programe de finanțare la nivel european, unde rata de succes este de 8,1%, iar primele 3 locuri în atragerea de fonduri sunt ocupate de Franța, Germania și Israel.

În decembrie 2021, Lumen, care a creat primii ochelari concepuți pentru a ajuta mobilitatea nevăzătorilor, a câștigat primul grant din partea acceleratorului Consiliului European pentru Inovare (EIC), de 9 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Startup-ul Innoship primește 550.000 de euro investiție seed

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...