Start-up-ul sibian Marta primește o finanțare 6,6 milioane euro

Marta, platforma digitală de îngrijire la domiciliu, anunță încheierea primei runde de finanțare în valoare de 6.6 milioane de euro, condusă de Capnamic împreună cu Almaz Capital.

Capitalul obținut în această rundă de finanțare va fi folosit pentru a mări echipa din Sibiu, Berlin, Gdansk și Vilnius, dar și pentru a dezvolta și optimiza procedurile și procesele specifice de afaceri.

Marta își propune să revoluționeze piața serviciilor de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor, schimbând modul în care îngrijitorii din România și din alte țări est-europene pătrund în Germania, dar și în alte state din vest.

Germania are peste 4 milioane de vârstnici care caută îngrijire la domiciliu, în timp ce doar 280.000 de îngrijitori activează în sectorul de îngrijire mobilă.

Acest dezechilibru major reprezintă o oportunitate pentru îngrijitorii din Europa de Est, care doresc să-și mărească veniturile prestând servicii de îngrijire la domiciliu în Germania.

Algoritmul de compatibilitate Marta, bazat pe date și informații detaliate, asigură reușita plasărilor și, totodată, permite îngrijitorilor să-și negocieze direct contractul, ceea ce reduce costurile și complexitatea soluției de îngrijire la domiciliu pentru familii.

În momentul de față, îngrijitorii dornici să presteze aceste servicii se confruntă cu multipli intermediari, iar în jur de 80% din aceste plasări eșuează.

CITEȘTE ȘI: Clujenii de la Synaptiq obțin un grant de 158.000 euro pentru tratamentul cancerului

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...