Stai în chirie? Schimbă atmosfera din casă cu aceste trucuri simple

Simți că sentimentul de acasă, e este chiar autentic pentru că locuiești în chirie? Nu prea rezonezi cu designul de interior pe care îl ai acum? Nu-ți face probleme. Există câteva trucuri care te ajută să îți personalizezi spațiul în care locuiești, chiar dacă nu îți aparține, ca proprietate. 

În spațiile închiriate nu se pot face modificări permanente, cum ar fi zugrăvitul sau schimbatul gresiei, decât cu acordul proprietarului. Însă, sunt multe alte modalități prin care poți aduce modificări în locuință, fără a fi nevoit să investești bani în modificări pe care nu le poți cu tine. 

Iată 9 lucruri pe care le poți face pentru a schimba decorul locuinței tale, chiar dacă stai în chirie. 

Schimbă covoarele

Fie că există sau nu covoare, acestea aduc un aer cu totul nou, atunci când știi să le alegi pe cele potrivite ție sau personalității tale. Spre exemplu, dacă apartamentul sau casa în care stai acum deține covoare prea vechi, le poți schimba cu unele moderne în culorile și formele preferate de tine. Dacă nu există deloc covoare, iar parchtul sau gresia existentă nu ți se potrivește sau nu îți aduce o stare de bine, le poți acoperi cu un covor. 

Folosește huse elastice 

Fie că ne referim la scaunele din bucătărie sau le cele din sufragerie, acesta nu doar că aduc un design cu totul nou, dar sunt și foarte ușor de curățat. Mai mult husele de scaune pe care le găsești pe PatulMeu.ro se vor potrivi perfect în orice stil de amanajare dorești și protejează scaunele noi de murdărie.

Te poți folosi de huse elastice și pentru fotolii sau canapea, dacă îți dorești un aspect nou , și aici. Investiția este minimă și poți să achiziționezi mai multe culori. 

Crează un aer primitor

Pentru a aduce acel efect de ”cozy” home și pentru a crea această impresie, folosește-te de tot felul de corpuri de mobilier de diferite texturi și culori dar și de accesorii. Spre exemplu, dacă țesătura dominantă a canapelei tale este un material mai tare, îndulcește-o cu câteva perne sau pături moi. 

Tot la acest pas, te poți folosi de perdele sau drapeii, pe placul tău, ce vor completa imaginea. 

Folosește-te de tablouri

Tablouri adaugă foarte multe personalitate în orice spațiu. Un spațiu prea gol, îți poate da senzația de rece. Așadar, alege tablouri care să se potrivească, cu stilul ales de tine. 

În cazul în care proprietarul nu este de acord cu a aduce modificări pereților, te poți orienta către banda dublu adezivă pentru arta de perete, ce poate fi lipită ușor și dată jos, la fel de ușor, fără a aduce daune pereților. 

Folosește plante și decoruri 

Plantele verzi nu doar că vor schimba aspectul spațiului dar îți vor aduce și o stare de bine. În plus, acestea pot fi puse în orice loc și mutate ori de câte ori îți dorești. Orientează-te către plante mari, dacă vrei schimbări majore dar și către cele mici, ce pot fi puse în diferite colțuri ale casei sau pe piesele de mobilier. 

Obiectele de decor, pot face o diferență foarte mare. Alege acele decoruri care îți plac, în funcție de stilul pe care l-ai ales.  Nu uita și de spațiile exterioare, dacă acestea există, precum balconul sau o terasă. 

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...