Stadiul lucrărilor Radet

În perioada 1 mai – 9 octombrie, echipele RADET au finalizat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic către consumatori. Alte 11 lucrări privind remedierea avariilor sunt în curs de desfășurare, iar restul de 10, urmează să fie efectuate de către firme specializate.

Începerea lucrărilor de revizie tehnică a fost afectată de lipsa fondurilor, care a dus la întârzieri în aprovizionarea cu anumite categorii de materiale, de numărul mare de avarii neprogramate apărute și care s-au impus a fi remediate, precum și de decalajul dintre data planificată pentru începerea reviziei (15 aprilie) și data de sistare efectivă a furnizării agentului termic pentru încălzire, respectiv data de 27 aprilie 2015.

Vă reamintim că în data de 27 iulie, RADET București a obținut  suspendarea provizorie a executării silite impuse de către ELCEN prin dosarul de executare nr. 3201 / 2015, până la judecarea pe fond a contestației la executarea silită, în dosarul 23.782/301/2015.

Lipsa investițiilor majore în ultimii ani necesare efectuării lucrărilor de reabilitare a rețelei de termoficare duce  la  posibilitatea producerii unor noi avarii în perioada următoare.

În acest sens vă reamintim că rețeaua de termoficare a Muncipiului București are durata de funcționare depășită. Aproape 800 de kilometri de conductă de rețea primară de transport apă fierbinte și aproximativ 1.800 de kilometri de rețea secundară de distributie a apei calde de consum și a agentului termic de încălzire au o vechime de peste 20 ani.

RADET București face eforturi susținute în următoarea perioadă pentru ca bucureștenii să beneficieze în sezonul de încălzire 2015 – 2016 de apă caldă și căldură la parametrii contractuali corespunzători.

Dispeceratele RADET și echipele de intervenție vor funcționa în regim permanent pentru soluționarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informații suplimentare, bucureștenii au la dispoziție numărul de telefon cu apelare gratuită din orice rețea: TELVERDE – 0800.820.002.  De asemenea, bucureștenii pot consulta informațiile de pe site-ul public, , unde, la secțiunea “Opriri furnizare agent termic”, sunt anunțate în timp real opririle în furnizarea apei calde și a agentului termic.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...