Sprijinul pentru IMM-urile din Europa Centrală și de Est a crescut la 1 miliard euro

  • Mobilizarea de noi fonduri, în valoare de 500 de milioane de euro, pentru sprijinirea companiilor inovatoare din nouă țări din regiunea Europei Centrale și de Est; 
  • Fondurile vor fi alocate prin intermediul a nouă bănci locale și șase companii de leasing;
  • Se estimează că 1.300 de IMM-uri vor beneficia de acest sprijin.

Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au convenit să majoreze fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri. Scopul este de a îmbunătăți accesul la finanțare pentru întreprinderile inovatoare, de dimensiuni mici și mijlocii, precum și companiile cu capitalizare medie din nouă țări.

În baza noului acord, UniCredit va putea acorda finanțare suplimentară în valoare de 500 de milioane de euro, prin intermediul celor nouă bănci și șase entități de leasing ale sale din Europa Centrală și de Est, către companii inovatoare din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Astfel, IMM-urile și companiile cu capitalizare medie din aceste țări vor avea acces în total la 1 miliard de euro, prin intermediul rețelei extinse a UniCredit din regiunea Europei Centrale și de Est.

Tranzacția beneficiază de sprijin din partea programului Horizon 2020, a Programului Cadru al UE pentru Cercetare și Inovație și a Fondului European pentru Investiții Strategice (FEIS) – care sunt componentele majore ale Planului de Investiții pentru Europa.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...