Spitalul Sanador inaugurează primul bloc operator complet digitalizat din țară

Spitalul Clinic Sanador inaugurează primul bloc operator complet digitalizat, prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară în care fiecare pat are autonomie completă și prima sală hibridă mobilă din România.

Noul bloc operator, cu două săli de operație ultramoderne, și noua secție de terapie intensivă, cu 8 paturi, se adaugă celor deja existente la Spitalul Sanador București, numărul sălilor de operație ajungând astfel la 12, în vreme ce numărul paturilor de terapie intensivă a crescut la 49.

Totodată, inaugurarea de astăzi este parte dintr-un proiect unic în România de integrare digitală completă a întregului bloc operator, deja în plină desfășurare. Noile spații au necesitat investiții totale de peste 6 milioane euro.

Ce înseamnă un bloc operator complet digitalizat

Primul bloc operator complet digitalizat din România dispune de echipamente de ultimă generație, de la principalii producători de tehnologii medicale pe plan internațional.

Fiecare din cele două săli de operație inaugurate este dotată cu mai multe monitoare mobile de mari dimensiuni, o consolă de control aflată în apropierea mesei de operație și un sistem central fix, cu monitor de mari dimensiuni.

Pe fiecare ecran poate fi proiectată oricare din imaginile cerute de chirurg: imaginea 4K filmată de camera de pe lampa principală, cea de pe camera din tavan sau camera 4K a videoendoscopului operator.

Pe lângă acestea, pot fi proiectate pe oricare dintre monitoare informații din dosarul electronic al pacientului, inclusiv rezultatele unor investigații imagistice anterioare, dar și imagini oferite de surse auxiliare, precum angiograful mobil, ecocardiograful, monitorul de terapie intensivă cu semnele vitale.

Mai mult, oricare din aceste imagini pot fi transmise la distanță în timp real, cu posibilitatea adnotării și marcării lor direct pe ecran, iar echipa operatorie poate primi feedback audio și video, de asemenea pe ecran și în timp real, de la distanță.

Fiecare nouă sală de operație de la Spitalul Clinic Sanador primește aerul purificat și sterilizat de propria centrală de tratare a aerului, care este introdus cu suprapresiune, ceea ce înseamnă că doar aerul curat poate intra în sală.

În plus, aerul din sălile de operație este complet schimbat cu aer purificat într-un ritm de 80 de cicluri pe oră, ceea ce asigură gradul maxim de asepsie și reduce foarte mult riscul de infecții nosocomiale.

Și ergonomia sălilor de operație contribuie la reducerea riscurilor pentru pacient, prin faptul că niciunul dintre echipamente nu are contact cu podeaua, iar firele au fost eliminate, în cele mai multe cazuri, prin transmisiuni wireless.

CITEȘTE ȘI: Sanador deschide cel mai mare centru oncologic privat

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...