Spitalul de Ginecologie Braşov și Spitalul Sânpetru, reabilitate

Au fost semnate contractele de finanțare pentru proiectele ”Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătura) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Dr. I.A. Sbârcea” Braşov” și ”Reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență medico-socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, proiecte a căror valoare totală cumulată este de peste 35 milioane lei.

Cele două cereri de finanțare sunt finanțate prin Prioritatea de Investiții 3.1.B ce vizează sprijinirea eficienței energetice în clădirile publice și peste 24,5 milioane lei din suma totală reprezintă fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

Cererea de finanțare pentru proiectul „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătura) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Dr. I. A. Sbârcea” Braşov” prevede realizarea lucrărilor de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, de reabilitare termică a sistemului de încălzire, dar și a lucrărilor ce vizează instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, cu panouri fotovoltaice si pompe de căldură. În plus, în acest proiect se vor repara sau înlocui sistemele de climatizare, de condiționare a aerului, se vor moderniza instalațiile de iluminat și se vor derula lucrări de management energetic integrat pentru clădiri. Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii ianuarie 2020, fiind necesare fonduri nerambursabile de circa 17,85 milioane lei (aproximativ 4 milioane euro).

Cererea de finanțare pentru proiectul „Reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență medico-socială de Pneumoftiziologie Sânpetru” prevede un termen până la sfârșitul lunii septembrie 2020, pentru realizarea lucrărilor de reparații și consolidare, de recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a corpului de clădire C1 din cadrul incintei Unității de la Sânpetru. Toate lucrările vor avea la bază recomandările și soluțiile tehnice stabilite prin expertiza tehnică de rezistență și auditul energetic, fiind realizate în etape, astfel încât activitatea pacienților și a personalului să fie afectată cât mai puțin. Pentru aceste investiții sunt necesare fonduri nerambursabile de circa 6,2 milioane lei (peste 1,37 milioane euro).

- Publicitate -

Ultimele

Groupe Atlantic deschide prima fabrică din România în județul Prahova

Groupe Atlantic, companie din industria HVAC (încălzire – ventilație – aer condiționat), va deschide o fabrică și în România,...