Spitalele oradene vor fi modernizate

sursa foto: cristv.ro

Primăria Municipiului Oradea a fost selectata pentru pentru finanțare a două proiecte care au fost depuse în luna ianuarie 2012, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria. scrie portalul local bihon.ro

Primul proiect „Dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanţă a blocurilor operatorii de la Spitalul Municipal Gavril Curteanu în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale” (Blocuri operatorii Spitalul Municipal Gavril Curteanu) are ca obiective: realizarea unui bloc operator în Oradea, achiziția de echipamente medicale pentru partenerul maghiar și diferite activităţi menite să faciliteze transferul de know-how în domeniul medical între Spitalul Municipal Gavril Curteanu şi Universitatea din Debreţin, anunţă municipalitatea.

În ceea ce privește construcția blocului operator, conform proiectului acesta se va compune din următoarele categorii de spaţii: spaţii medicale (sală operații ortopedie, 3 săli operații generale), spaţii gospodăreşti, spaţii control şi filtrare accese, spaţiile tehnice pentru instalaţiile aferente blocului operator.

Partenerii proiectului sunt Municipiul Oradea (Lider de proiect) și Universitatea din Debreţin – Clinica din Debreţin. Municipiul Oradea va beneficia de fonduri nerambursabile în valoare de 1,4 milioane de euro şi va veni în proiect cu o contribuţie proprie de 250.000 euro. Clinica din Debreţin va primi 558.000 euro – bani europeni, dar nu are contribuţie proprie.

Cel de-al doilea proiect „Dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanţă a blocurilor operatorii de la Spitalul Județean Bihor în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale” (Blocuri operatorii Spitalul Județean Bihor)” şi a fost câştigat tot cu Universitatea din Debreţin.

Blocul operator de la Spitalul Judeţean va fi modernizat şi va cuprinde săli de operaţii care vor avea sală pregătire medici, spălător şi pregătire instrumente, săli preoperator şi postoperator pacient, filtre sanitare – vestiar negru cu grup sanitar pentru personal separat pe sexe, filtre sanitare – vestiar alb pentru personal separat pe sexe, încăperi pentru: rufe curate, rufe murdare, boxe curăţenie, camere personal.

Ambele proiecte au perioada de implementare de 24 de luni, începând cu 1 septembrie 2012.

 

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...