Specialiștii HR spun că salariile vor crește până la sfârșitul acestui an

Aproximativ 40% dintre specialiștii în HR spun că firmele pe care le reprezintă au în plan să mărească salariul angajaților până la finalul anului cu aproximativ 5-10%, iar 32% au afirmat că vor să crească salariul cu 10-15%.

În jur de 15% dintre recruiteri au spus că angajatorul va mări salariul cu maximum 5% în acest an.

Sunt și angajați mai norocoși pentru care firma va crește salariul cu 15-25% (în jur de 5% dintre angajatori), iar 3,5% dintre respondenți mizează pe o majorare de peste 25%.

Aproximativ 5% dintre specialiștii în HR au declarat că firma pe care o reprezintă nu va mări salariul în acest an.

Beneficiile cel mai des oferite de companii

Beneficiile cel mai des oferite sunt: bonurile de masă (58%), bonusuri și prime de performanță (35%), program de lucru flexibil sau lucru de acasă (34%), programe de training (22%).

În topul beneficiilor urmează: abonament medical (11%), diferite activități de wellbeing – masaj, psihoterapie, cursuri pentru diferite hobby-uri (11%), asigurare medicală (10%).

Cele mai căutate funcții pe platformă

Cele mai căutate funcții pe platforma Undelucram.ro sunt cele din IT, retail, BPO&servicii, din domeniul bancar și din zona de recrutare, conform datelor companiei.

Salariile medii obținute pentru aceste funcții sunt: Software developer: 7.400 lei (IT), Lucrător comercial: 2.400 lei (Retail), Call Center: 2.800 lei (BPO&Servicii),  Specialist credite: 5.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Angajații din generația Z (1996-2012), cel mai puțin apreciați de angajatori

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...