Specialiștii, cei mai căutați candidați ai anului pe eJobs

În primele 9 luni ale anului candidații din categoria white collar au avut la dispoziție aproape 200.000 de joburi noi scoase în piață de angajatorii din România și din străinătate.

Dintre acestea, 26.000 au fost postate în luna septembrie, în timp ce candidații blue collar (fără studii superioare) au putut aplica la aproximativ 21.000 de oferte de job.

De altfel, la nivelul întregului an numărul de locuri de muncă destinate specialiștilor a fost mai mare cu aproximativ 20.000 decât cele din segmentul blue collar.

În ceea ce privește orașele în care se caută cei mai mulți specialiști cu studii superioare, pe primul loc se află Capitala, urmată de Cluj Napoca, Timișoara, Iași și Brașov.

De cealaltă parte, pentru joburile blue collar, cele mai multe oferte vin din tot din partea angajatorilor din Capitală, însă următoarele locuri aduc o schimbare – urmează Brașov și abia apoi Timișoara, Cluj Napoca, Iași și Constanța.

O altă modificare importantă în acest an a fost legată de faptul că a crescut numărul de opțiuni pentru candidații cu studii superioare care vor să lucreze în afara țării.

Angajatorii străini caută în această perioadă mai mulți specialiști (în special pentru sectorul medical) decât muncitori, în ciuda faptului că românii preferă, cel puțin momentan, să aplice pentru joburile din țară.

În perioada ianuarie-octombrie 2020, aproximativ 5,5 milioane de aplicari din partea candidaților cu studii superioare au fost înregistrate pe ejobs.ro.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...